Cătălin Drulă a anunțat sancțiuni de peste 1,5 milioane de lei în urma controalelor ISCTR

Controale la mașini de transport marfă. FOTO Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat sancțiuni de peste 1,5 milioane de lei în urma controalelor ISCTR.

El a postat pe pagina sa de Facebook că aceste controale s-au desfășurat pe drumurile intens tranzitate spre și dinspre Portul Constanța.

“Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor naționale. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier tocmai a încheiat o acțiune de control care a durat o săptămână și care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane și TIR-uri, spre și dinspre Portul Constanța. Nu mai putem să permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport”, a spus Cătălin Drulă.

El a precizat că operațiunea s-a desfășurat pe A2, E60 și E87, cu 16 echipaje ale ISCTR care au stat în teren 24 de ore din 24, de pe 1 până pe 8 august.

Astfel, 817 de vehicule au fost verificate; 542 de vehicule au fost cântărite; 196 de vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate; 266 de procese verbale întocmite pentru constatarea a 321 de contravenții; peste 1,5 milioane de lei – cuantumul sancțiunilor aplicate de inspectori.

“Am discutat cu noua conducere a ISCTR și mă bucur să anunț că acțiunea nu va rămâne singulară. Așa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan național și tot mai des de acum înainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcină să se asigure că cei corecți nu sunt dezavantajați de concurența neloială a celor care nu respectă regulile. Așadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie să respecte legea”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*