Bucharest PRIDE 2021 va avea loc în luna august

Bucharest Pride. FOTO Accept / Diana Iorgulescu
Bucharest Pride. FOTO Accept / Diana Iorgulescu

A 17-a ediție a Bucharest PRIDE, primul festival dedicat comunității LGBTI+ din România, organizat de Asociația ACCEPT încă din 2004, va avea loc anul acesta în perioada 9 – 14 august. După un an de restricții și izolare, în care Bucharest Pride 2020 a fost anulat, Asociația ACCEPT a început pregătirile pentru ediția din acest an a festivalului.

Bucharest PRIDE 2021 celebrează 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal. România a persecutat mai bine de 60 ani comunitatea LGBTI, pedepsind cu închisoarea românii care iubeau persoane de același sex. Evenimentele din programul acestei ediții vor face o retrospectivă a  evoluției drepturilor și comunităților LGBTI+ în România ultimilor 20 de ani, dar vor privi și către soluțiile pentru un viitor incluziv și sigur pentru fiecare român.

Una dintre premierele Bucharest PRIDE 2021 este PRIDE PARK, un spațiu în aer liber care va găzdui o serie de evenimente care vor celebra cultura și comunitatea LGBTI+ din România. Organizatorii își doresc să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane și siguranța fiecărei persoane participante la Bucharest PRIDE 2021. Evoluția pandemiei COVID-19, evoluția reglementărilor de sănătate publică și a măsurilor de relaxare vor influența modul de organizare a fiecărui eveniment din cadrul Bucharest Pride 2021.

„Ne dorim mai mult ca oricând să construim un spațiu în care comunitatea LGBTI+ din România, precum și aliații ei, să fie din nou împreună și să celebreze diversitatea, egalitatea și iubirea. Abilitatea noastră de a organiza anul acesta Bucharest PRIDE fie ca un eveniment cu un număr limitat de participanți în care se respectă regulile privind distanțarea, fie ca un marș asemănător edițiilor anterioare, depinde de evoluția pandemiei, rata de vaccinare din București și de regulile impuse de autorități. Monitorizăm regulile privind organizarea adunărilor publice și suntem în dialog constant cu autoritățile locale și naționale care au responsabilități în domeniu”, a declarat Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă a Asociației ACCEPT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*