BizPLUS TV: Provocările noului val de regizori. Hamidreza Ghasemi, Valeria Kuznetsova și Tal Kantor vorbesc despre industria filmului de scurt metraj

Tal Kantor, Hamidreza Ghasemi și Valeria Kuznetsova. FOTO Mitică Raftu

Trei regizori cu background-uri foarte diferite discută cu jurnalistul Adrian Boioglu despre provocările industriei filmului.

Hamidreza Ghasemi, Valeria Kuznetsova și Tal Kantor au participat, în calitate de concurenți, la festivalul de film Kustendorf din Serbia. Ei s-au înscris în concurs cu trei filme de scurt metraj. Dar drumul de la idee la film înscris în concurs poate să dureze chiar și doi sau trei ani. Cei trei regizori au discutat despre modul în care își găsesc llibertatea artistică, despre cum își pun ideile în practică și despre cum găsesc finanțare pentru aceste filme.

Industriile creative nu sunt dependente doar de finanțare. Uneori, libertatea de exprimare poate fi oprită de legile unei țări sau de religie. Aceste subiecte au fost și ele abordate în această emisiune.

Hamidreza Ghasemi vine din Iran, iar filmul său, Breeze, a impresionat juriul de la Kustendorf în 2023. Regizoarea Valeria Kuznetsova, din Rusia, s-a prezentat în festival cu pelicula “Electric Boogie” – un omagiu adus copilăriei fericite. Tal Kantor, din Israel a câștigat marele premiu de la Kustendorf Film and Music Festival 2023 cu filmul “Letter to a Pig” – o poveste animată despre supraviețuirea în Holocaust și despre modul în care speranța vine de acolo de unde te aștepți mai puțin.

Kustendorf Film and Music Festival este un eveniment ajuns deja la a 16-a ediție. Festivalul este organizat, în fiecare an, în Drvengrad – satul de lemn construit de regizorul Emir Kusturica în zona montană a Serbiei. Locația este una care aduce, an de an, regizori și actori consacrați din toată lumea în același perimetru. Timp de o săptămână, acolo invitații “respiră” cultură, film și dragostea pentru frumosul exprimat pe peliculă.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*