Au fost semnate contractele pentru construcția ultimelor două loturi ale autostrăzii Buzău – Focșani

Cum va arăta autostrada. FOTO CNAIR

CNAIR a semnat, joi, 12 ianuarie, contractele de execuție lucrări pentru 66,9 km din autostrada Buzău – Focșani cu ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL – TEHNOSTRADE SRL.

Contractul pentru construcția tronsonului 2, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km), are valoarea de 1.317.073.556,06 Lei fără T.V.A.

Pentru tronsonul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km), valoarea este de 1.469.390.182,97 Lei fără T.V.A.

Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR.

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Aceaste secțiuni de autostradă vor fi realizate și o serie de lucrări de artă, respectiv:

pentru tronsonul 2, 12 poduri dintre care, Podul peste Râmnicul Sărat și DN22 este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 791 m.

pentru tronsonul 3, 18 poduri și un pasaj, din care Podul peste DJ 205R și pârâul Ramna este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 380 m.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3, București – Regiunea NE (Moldova) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*