ATGR & Old Line Travel: Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

Tabără. FOTO Old Line Travel

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educațional și social, rezultă că peste 60% dintre copiii și tinerii din România aleg să-și petreacă vara în tabere. Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferințelor estivale ale segmentului juvenil la nivel național și a importanței care se acordă experiențelor educaționale și recreative în această perioadă a anului.

Potrivit datelor obținute în cadrul studiului, care a implicat un eșantion reprezentativ de peste 1.000 de familii din diverse regiuni ale României, 63,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din mediul urban sunt înscriși în tabere sau programe de vară organizate de către diferite instituții și organizații. Aceste date relevează popularitatea și accesibilitatea taberelor în rândul populației tinere.

Analizând mai detaliat datele, s-a observat că motivul principal pentru care părinții aleg să-și înscrie copiii în tabere este dorința de a le oferi oportunități de învățare și dezvoltare într-un mediu sigur și stimulativ. În plus, aproximativ 60% dintre respondenți au indicat că își doresc ca cei mici să-și îmbogățească cunoștințele și să-și dezvolte abilitățile sociale și emoționale în timpul vacanței de vară.

În ceea ce privește tipurile de tabere preferate, studiul a relevat o diversitate considerabilă. De la tabere cu tematici sportive și artistice până la tabere axate pe explorarea naturii sau pe activități educaționale, există o varietate de opțiuni disponibile pentru familiile din România. Totuși, taberele cu activități în aer liber și cele care promovează interacțiunea socială și colaborarea în echipă au fost printre cele mai populare opțiuni, conform datelor colectate.

„Avem din ce în ce mai mulți copii care vin vara în tabere, majoritatea fiind însoțiți de cadrele didactice de la clasă. Spre exemplu, în primele ore de funcționare a sistemului de rezervări, s-au ocupat peste 10.000 de locuri, iar acum mai avem doar câteva disponibile pentru anumite locații. Se înregistrează o creștere de la an la an, iar pentru 2025 preconizăm o creștere de cel puțin 25%”, a declarat Răzvan Bineață, președintele Asociației Turistice Ghizii României, un ONG care se ocupă și cu organizarea de tabere de vară pentru copii și tineret.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*