Aproape 19 milioane de lei este valoarea celei de-a doua tranșe prin care MDLPA sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranșe, în valoare de 18.947.297,75  lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

Astfel, pentru luna noiembrie, municipiul Rădăuți va primi suma totală de 1.313.004,39 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 17.634.293,36 lei pentru Arad, Bacău, Brașov, Făgăraș, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Sibiu, Tulcea și Bârlad.

“Legea bugetului de stat pentru anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare”, a reiterat ministrul Cseke Attila, subliniind că, la mijlocul lunii ianuarie, au mai fost acordate subvenții în valoare totală de aproape 42 milioane de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*