ANRE a finalizat operaționalizarea platformei digitale de raportare și monitorizare a pieței gazelor naturale

Rețea gaze naturale. FOTO anita_starzycka

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a finalizat procesul de operaționalizare și digitalizare a Platformei de raportare și monitorizare a pieței gazelor naturale, în conformitate cu prevederile Metodologiei de monitorizare a pieței gazelor naturale, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 15/2023.

Platforma, dezvoltată exclusiv cu resurse interne, reprezintă un pas semnificativ în direcția creșterii şi monitorizării transparenței și eficienței sectorului energetic din România, demonstrează angajamentul autorității pentru furnizarea de soluții digitale inovatoare pentru piața gazelor naturale și pentru sprijinirea procesului de monitorizare și raportare, ușurând în acest fel comunicarea cu operatorii economici licențiați, precum şi cu operatorii administratori de piețe centralizate.

 „Această platformă oferă mai multe avantaje. În primul rând, ANRE oferă servicii care se bazează pe un sistem digital avansat în care se utilizează cele mai noi tehnologii care stau la baza unei platforme ușor de utilizat, care permite operatorilor din industria gazelor naturale să raporteze datele necesare conform cerințelor ANRE. În al doilea rând, crește eficiența în procesul de raportare, astfel încât se reduce timpul și efortul necesar pentru întocmirea și depunerea rapoartelor. Astfel, operatorii se pot concentra mai mult pe activitățile lor principale. În al treilea rând, crește capacitatea de monitorizare în timp real a fluxului comercial de gaze naturale, pornind de la producție/import, furnizare, înmagazinare, transport şi distribuție”, explică Niculescu.

„ANRE se aliniază noilor tendințe”, a mai spus George Niculescu, și a subliniat că instituția va continua să dezvolte și să îmbunătățească platformele de raportare și monitorizare a piețelor de energie electrică și gaze naturale pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale industriei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*