ANRE a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 138 MW

Capacităţi energetice. FOTO mirey2222

În ședința Comitetului de reglementare al ANRE din data de 09.02.2022, au fost luate în discuție și aprobate următoarele:

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1198 operatorului economic RATESTI SOLAR PLANT S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Rătești”, cu puterea electrică maximal debitată de 131,25 MW, care va fi amplasată în Comuna Rătești, Satul Ciupa-Mănciulescu, Județul Argeș;

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1199 operatorului economic INSPIRE PARC SOLAR S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Dobrești”, cu puterea electrică maximal debitată de 2,963 MW, care va fi amplasată în Comuna Dobreşti, Satul Căciulăteşti, Județul Dolj;

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1200 operatorului economic FRAVORT S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Fotovoltaică Roșiori, cu puterea electrică maximal debitată de 4,363 MW, care va fi amplasată în Municipiul Roșiori de Vede, Județul Teleorman.

Autorizațiile de înființare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcțiune a capacităților energetice, la creșterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Național.

De asemenea, instalarea de noi capacități de producere eficiente și performante va contribui semnificativ la reducerea dependenței față de importuri, creșterea competitivității pe piața internă angro de energie electrică și în final va conduce la reducerea prețului la consumatorul final.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*