ANPC închide pentru 6 luni agenția de turism Bonjour pentru nereguli repetate

ANPC a închis pentru 6 luni agenția de turism Bonjour

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a închis, pe 25 octombrie 2022, pentru o perioadă de 6 luni, Agenția de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.

”Bonjour ți-am dat, belea mi-am căpătat! Dar ANPC este aici să se lupte cu belelele făcute de unii, consumatorilor” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

După 4 acțiuni de control desfășurate în ultimele 6 luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancționat cu 51.000 lei, amenzi, și dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute și anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea, repetată a prevederilor acesteia.

Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenția de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unității.

Această decizie a fost adusă la cunoștința consumatorilor inclusiv la locația agenției, unde a fost afișată, sub antetul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*