Analiză Glovo: Bucureștenii consumă cea mai multă pizza din întreaga rețea globală

Pizza. FOTO Pixabay.com

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de pizza.

În ultimul an, prin platforma Glovo, în România au fost livrate în total 5.726.591 pizza, de peste două ori mai multe față 2021, aproximativ o pizza la 5 secunde. Conform unei analize Glovo, pizza rămâne pe locul trei în topul preferințelor românilor, alături de burgeri și shaorma.

Utilizatorii Glovo din România au comandat cea mai multă pizza în luna martie, urmată de luna februarie a anului trecut și de luna ianuarie din 2023. Românii preferă să înceapă weekendul cu pizza, vinerea fiind, conform datelor Glovo, ziua cu cele mai multe pizza comandate. Cu toate acestea, ziua cu cele mai multe pizza livrate în ultimele 12 luni a fost 8 martie, de Ziua Femeii: 28.089 pizza. Potrivit analizei Glovo, cele mai multe comenzi de pizza se plasează între orele 18:00-20:00 (peste 23%), însă „minutul de aur” al consumului de pizza în ultimele 12 luni în România a fost pe 17 decembrie, ora 16:30, minut în care s-au comandat, în medie, două pizza pe secundă.

Cea mai mare comandă de pizza înregistrată pe Glovo a fost plasată în București și are o valoare de 2.712,60 lei, însă pe tot parcursul anului, un utilizator Glovo din Fălticeni a comandat 477 de pizza, clasându-se pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din cele 25 de țări în care Glovo activează.

Rețetele preferate ale românilor sunt Diavola, Pizza Quattro Stagioni și Pizza Quattro Formaggi. Deși cele mai multe pizza se comandă în București, cea mai mare pondere a comenzilor de pizza raportată la numărul de produse comandate se înregistrează în Sighetu-Marmației (aproximativ 20%). Din întreaga rețea Glovo, în top 20 orașe iubitoare de pizza, România este reprezentată de șapte orașe, în frunte cu Bucureștiul – ce depășește Barcelona, Madrid, Roma sau Milano -, iar Cluj-Napoca se plasează pe locul 7, Oradea pe 14, în timp ce pozițiile 16, 17, 18, 19 sunt ocupate de Iași, Brașov, Bacău și Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*