Altex susține și în anul școlar 2022-2023 pregătirea practică a elevilor prin proiectul demarat de PMB, ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”

FOTO Altex

Altex asigură pregătirea practică a elevilor din școlile profesionale din București și în anul școlar 2022-2023. Altex a aderat în anul 2021 la proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”, demarat de Primăria Capitalei. Ca și în anul anterior, elevii din două licee bucureștene, liceul ”Nikola Tesla” și Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” vor beneficia de un stagiu de practică în magazinele Altex, pentru specializarea comerciant-vânzător, burse lunare cuprinse între 500 și 800 de lei, premii de performanță și echipament de lucru, precum și posibilitatea de angajare după obținerea certificatului de calificare.

”Continuăm să investim în tineri, în educatie, pentru că doar astfel putem să contribuim la formarea viitorilor profesionisti. Implicarea Altex ȋn sistemul de învățământ dual inseamnă nu numai pregătirea profesională a tinerilor în magazine, ci și motivarea acestora să-și dezvolte în mod continuu competențele, prin acordarea de burse lunare și premii de performanță. Acest lucru ajută la încurajarea inițiativelor și imbunătățirii rezultatelor.

Importanța atribuită dezvoltării profesionale pentru elevii din școlile de profil constituie o baza solidă pentru deprinderea aptitudinilor necesare în vederea exercitarii unei meserii, dar și a unui parcurs profesional cu posibilităti de dezvoltare. Am aderat la programul sustinut de PMB, ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” în anul 2021. Nu ne oprim aici și intenționăm să ne alăturăm programelor educaționale și din alte județe. Pentru noi, susținerea educației este o responsabilitate socială și ne implicăm activ. Cunoștințele, abilitățile și aptitudinile colegilor din echipa Altex au un efect direct asupra rezultatelor elevilor din program”, a spus Elena Cozianu, director HR Altex România.

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București” are ca scop creșterea performanței în pregătirea forței de muncă, satisfacerea nevoii de lucrători calificați din piața muncii, dar și asigurarea de locuri de muncă pentru tinerii interesați.

În Liceul ”Nikola Tesla”, Altex susține o grupă de elevi de clasa a-IX-a, care pe lângă stagiul de pregătire practică beneficiază și de o bursă lunară suplimentară, premii de performanță, dar și posibilitatea de angajare în cadrul companiei Altex, dar și o grupă de elevi de clasa a-XI-a, care au optat să continue stagiul de practică în cadrul companiei Altex și care vor susține, în vara anului viitor, examenul final pentru obținerea certificatului de calificare.

La Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, Altex susține o grupă de elevi de clasa a-IX-a, care funcționează în regim mixt. Și aceștia beneficiază de o bursă suplimentară, echipament de lucru, premii pentru performanță, precum și posibilitatea de angajare în cadrul companiei Altex, după obținerea certificatului de calificare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*