Altex devine partener al PMB ȋn cadrul proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” și asigură pregătire practică pentru elevi

FOTO Altex

Altex devine partener al Primăriei Capitalei ȋn cadrul proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” și va asigura pregătirea practică a 100 de elevi, din două licee bucureștene ȋn cadrul proiectului. Prima grupă, formată din elevi de clasa a X-a ai Liceului Tehnologic ,,Nikola Tesla” a ȋnceput deja stagiul de practică ȋn magazinele Altex și Media Galaxy, pentru specializarea comerciant-vânzător. Din septembrie, urmează ȋncă trei grupe, de clasa a IX-a – una de la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” și ȋncă două de la liceul tehnologic Tesla. Altex asigură elevilor din program burse lunare cuprinse ȋntre 500 și 800 de lei, premii pentru performanță și echipament de lucru.

,,Investim ȋn educație pentru că noi credem ȋn importanța și puterea ei de a schimba destine. Implicarea Altex ȋn sistemul dual are și o componentă de responsabilitate socială. Rata abandonului școlar, ȋn România, este peste media UE, iar cea a șomajului ȋn rândul tinerilor a atins, anul trecut, un nivel record. Bursele oferite de Altex ȋi vor stimula pe elevi să ȋși continue și finalizeze studiile. La terminarea liceului, vor ști deja o meserie, ȋnvățată direct de la experți ȋn industrie, și nu vor avea nicio problemă ȋn a-și găsi un loc de muncă ȋn comerț. Vor avea inclusiv posibilitatea de a se angaja permanent ȋn cadrul companiei. E un beneficiu important atât pentru ei, cât și pentru piață, pentru economie”, a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex.

Elevii din prima grupă, care au ȋnceput deja pregătirea ȋn magazinele Altex și Media Galaxy, au un program de practică de două zile/săptămână, șase ore/zi. Până la finalul acestui an școlar, vor avea nouă săptămâni de practică comasată, ȋn care vor merge cinci zile/săptămână ȋn magazine. Ȋn acest timp, tinerii ȋnvață despre procesele și operațiunile din magazine, tehnici de vânzare, comunicare cu clienții, folosirea caselor de marcat și a celorlalte echipamente.

,,Avem mulți agenți economici din zona București-Ilfov care au aderat la inițiativa PMB, iar acest lucru confirmă nevoia de personal calificat a mediului privat, ȋn numeroase domenii. Ne bucurăm că Altex a devenit partenerul nostru și avem ȋncredere că le vor asigura elevilor o pregătire temeinică, la cele mai ȋnalte standarde profesionale. Sper ca și părinții să fie la fel de receptivi și să avem cât mai mulți elevi ȋnscriși ȋn programul de ȋnvățământ dual”, a declarat Liliana Toderiuc Fedorca, Directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism din PMB.

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București” are ca scop creșterea performanței în pregătirea forței de muncă, satisfacerea nevoii de lucrători calificați din piața muncii, dar și asigurarea de locuri de muncă pentru tinerii interesați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*