Alte patru județe primesc finanțare prin Programul “Anghel Saligny”

Cseke Attila. FOTO Ministerul Dezvoltării

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru încă patru județe și este publicată pe pagina ministerului, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Caraș-Severin, Giurgiu, Ialomița și Mehedinți, urmând alocările și pentru celelalte județe. Aceste județe se alătură celorlalte 25 (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program.

Conform criteriilor de selectare, în județul Caraș-Severin, au fost aprobate spre finanțare 127 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.337.458.285,44 lei.

Pentru județul Giurgiu, ministerul va finanța 92 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.178.814.542,90 lei.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Ialomița, din totalul celor 103 solicitări de finanțare, vor implementa 80 de proiecte, în valoare totală de 1.164.888.577,61 lei, ceea ce reprezintă 61% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare pentru acest județ.

În județul Mehedinți, din totalul celor 115 solicitări de finanțare, au fost aprobate 85 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.061.349.172,38 lei, reprezentând aproximativ 54% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*