Adrian Câciu: “Este nevoie de o strategie echilibrată la nivelul UE pentru a rãspunde noilor provocări apărute începând cu anul 2022”

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a discutat marți, 23 mai 2023, cu delegația condusã de Johannes Hahn, comisarul european pentru buget și administrație, despre principalele mãsuri luate de România în ceea ce privește accelerarea atragerii fondurilor europene și implementarea reformelor aferente Planului Național de Redresare și Reziliențã (PNRR), în contextul revizuirii Cadrului Financiar Multianual.

“România este stabilã din punct de vedere macroeconomic, lucru confirmat și de Comisia Europeanã, în Raportul de prognozã economicã de primãvarã, pe anul 2023, unde țara noastrã figureazã cu cea mai mare creștere economicã din regiune. Aceasta se datoreazã, în principal, premiselor create de buna absorbție a fondurilor europene împreunã cu implementarea reformelor din PNRR. Un alt avantaj îl constituie evoluția pozitivã a pieței muncii, trend înregistrat și pe partea de bunuri și servicii.”, a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Un alt subiect de interes a fost revizuirea Cadrului Financiar Multianual, context în care ministrul Finanțelor a subliniat cã aceasta trebuie sã fie una țintitã, care sã acopere problemele cele mai stringente ale Uniunii Europene, fãrã sã afecteze alocãrile principalelor politici, cea de coeziune și de politicã agricolã comunã, precum și plafonul de resurse proprii.
De asemenea, oficialul român a punctat faptul cã România va respecta angajamentele asumate de reducere a deficitului bugetar, însã este nevoie de o strategie echilibratã la nivelul Uniunii Europene, care sã ținã cont de continuarea mãsurilor asumate de Guvern pentru accelerarea investițiilor.
În încheiere, ministrul de Finanțe a apreciat flexibilizarea regulilor pe Pactul Fiscal, precizând cã țara noastrã se situeazã bine, la nivel european, în ceea ce privește nivelul datoriei publice, aflatã în scãdere și estimatã sã ajungã la finalul anului 2023 la 47% din PIB.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*