A fost desemnat noul Consiliu de Administrație al TAROM

Aeronavă TAROM. FOTO TAROM
Aeronavă TAROM. FOTO TAROM

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM salută desemnarea noului Consiliu de Administrație, în urma deciziei Adunării Generale a Acționarilor. Numirea Consiliului de Administrație cu mandate convenționale, de patru ani, este o măsură care marchează intrarea în normalitate pentru activitatea companiei. De asemenea, creează premisele de stabilitate necesare pentru implementarea planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană, menit să asigure TAROM un parcurs solid în respectarea angajamentelor asumate față de publicul călător, care beneficiază de serviciile companiei, și față de instituțiile implicate în aprobarea și verificarea Planului.

În urma finalizării procedurii de selecție, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat cu majoritate de voturi numirea în funcția de administrator în Consiliul de Administrație TAROM, începând cu 15.06.2024,  pentru Boagiu Anca Daniela, Bârcă Iuliana Cristina, Săsărman Monica, Iordache Costin Ionuț, Marcu Mirel Alexandru, Ursu Mihăiță și Idolu Iulian Daniel. Urmărind reglementările privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (OUG 109/2011) AGA stabilește mandate de 4 ani pentru administratorii numiți, cu o indemnizație fixă lunară brută în valoare de 12.500 lei, numai dacă cuantumul acesteia se încadrează în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat al companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*