Zboruri directe București – New York, din 7 iunie 2024. Românii își pot rezerva călătorii directe către SUA, după 20 de ani, pe site-ul companiei HiSky

Compania HiSky lansează zboruri directe București - New York. FOTO Strategy Spirit

Începând cu luna iunie a anului viitor, românii vor putea călători, din nou, către Statele Unite ale Americii, cu plecare din capitală, după o pauză de peste 20 de ani. Compania aeriană HiSky a pus deja în vânzare biletele pe ruta București – New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie. Anunțul vine după ce, în urmă cu o săptămână, HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinație și a devenit singura companie românească care deține, în același timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian și aeronava care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur. Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puțin peste 10 ore. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar prețul unei călătorii pornește de la 349 euro, pentru clasa economic și 1899 euro, pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil și serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager.

„Suntem extrem de mândri să devenim, oficial,  prima companie care reușește să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinația New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, știu că este cu atât mai important pentru România și pentru toți pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale și timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opțiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opțiune pentru pasagerii români. Am reușit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântați să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători.”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Zborurile București Otopeni –  New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky și singura de acest tip înregistrată în România. Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse, fără escală, pe această distanță a aterizat la București, la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord și la conținut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

De la inaugurarea hub-ului din București, în urmă cu un an și jumătate, aeroportul Henri Coandă a devenit principala bază operațională HiSky. Din București, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaționale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt și pe două rute interne, către Cluj Napoca și Timișoara. În România, compania aeriană mai operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, dar și zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenții de turism. Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportați, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*