Vola: Românii vin acasă de Sărbători. Aproximativ 80% dintre ei și-au planificat zborurile spre casă între 15 și 31 decembrie

Românii vor reveni în țară de sărbători

Potrivit datelor Vola.ro, cei mai mulți români revin acasă în perioada 15 – 31 decembrie, când sunt programate 79% dintre zborurile diasporei.

În perioada sărbătorilor, prețul mediu/bilet de avion către România este de 211 euro.

În pragul Sărbătorilor, agenția de turism online Vola.ro lansează campania “Hai Acasă”, care ne spune poveștilor românilor plecați în afara țării.

De Sărbători, toate drumurile duc acasă, în România, lângă cei dragi. Cei mai mulți români care locuiesc acum în străinătate și-au rezervat zborurile către țară, unde vor reveni în a doua parte a lunii decembrie, la timp pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de familie.

De Crăciun, românii se întorc acasă

Potrivit datelor Vola.ro, cei mai mulți români revin acasă în perioada 15 – 31 decembrie, când sunt programate 79% dintre zborurile diasporei. În ceea ce privește aeroporturile pe care aterizează aceștia, clasamentul poziționează Otopeniul pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în țară, fiind urmat de aeroporturile din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Bacău.

În fiecare an, diaspora se întoarce acasă de sărbători, astfel că aglomerația din aeroporturi crește semnificativ în luna decembrie. Cei mai mulți oameni se întorc din țările în care se află comunități numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Spania. Pe aeroporturile din București, Iași și Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano și Madrid.

De altfel, românii plecați în străinătate se întorc în țară preponderent din orașele Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna și Frankfurt. În topul țărilor cu cele mai multe rezervări cu destinația România se numără Italia, cu 22.4% din numărul total al rezervărilor, Germania, cu 13.7% din rezervări, Marea Britanie, cu 13% din rezervări, Belgia, cu 12.2% din rezervări, procentele mai mici fiind distribuite între Franța, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveția și Austria.

Cât costă biletele de avion în perioada sărbătorilor de iarnă?

Prețurile biletelor spre România variază în funcție de aeroportul pe care se aterizează. În perioada sărbătorilor (15 decembrie – 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Urmează Suceava, cu 230 de euro, Bacăul, cu 218 euro, Iașiul, cu 217 euro, Bucureștiul, cu 214 euro, Timișoara, cu 202 euro, și Cluj, cu 200 de euro. În topul destinațiilor accesibile din România, cu un preț mediu de sub 200 de euro/bilet de avion, se află: Satu Mare, Craiova, Târgu Mureș, Oradea, Baia Mare și Constanța. Astfel, rezultă un preț mediu/bilet de avion către România de 211 euro.

Există și câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie și 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma – Suceava. La polul opus, cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver – București.

Românii și-au rezervat din timp zborurile către casă în perioada sărbătorilor, având în vedere faptul că este cunoscută aglomerația tipică lunii decembrie. În plus, cei mai mulți au vrut să profite de prețuri mai mici, achiziționate în avans, astfel că 68% dintre rezervări au fost făcute cu 31-90 de zile înainte de data zborului. 17% dintre români au rezervat cu mai puțin de 30 de zile înaintea, pe când doar 15% dintre ei au fost siguri că vor putea călători și că vor fi acasă de sărbători, luând biletele cu peste 90 de zile înainte.

Crăciunul îi va prinde acasă pe românii din diaspora. Potrivit datelor Vola.ro, durata medie de ședere a acestora în țară este de 9 zile, un sejur prelungit pentru petrecerea sărbătorilor alături de cei dragi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*