VIDEO Telekom lansează proiectul “Futureproof” pentru a sprijini Generația Z în explorarea viitoarelor oportunități de carieră

Billie Eilish susține campania Telekom. FOTO Telekom
Billie Eilish susține campania Telekom. FOTO Telekom

În Europa, mai mult de 1 din 2 tineri din Generația Z este îngrijorat pentru viitorul său, care a fost influențat puternic de pandemia de Coronavirus. Proiectul Futureproof, lansat în 10 țări ale Grupului Deutsche Telekom, printre care și România, își propune să susțină Generația Z și să valorifice puterea instrumentelor digitale pentru a ajuta generația viitoare în drumul către un viitor de succes. Este o platformă de sprijin care a fost dezvoltată pentru a demonstra potențialul uriaș al Generației Z și pentru a-i inspira pe tineri să identifice oportunități pentru viitoarele cariere, dar și să descopere abilități pe care ei nu le-au valorificat încă.

Proiectul Futureproof a fost dezvoltat în parteneriat cu personalități din rândul Generației Z, dar și cu un grup de experți în HR. Acesta are drept scop conectarea utilizatorilor și oferirea unui acces facil la o serie de materiale inspiraționale și instrumente pentru descoperirea abilitaților necesare în conturarea viitoarei cariere. Proiectul este susținut de Billie Eilish, câștigătoarea a șapte premii GRAMMY.

„Viitorul pare nesigur”, spune Billie Eilish, „dar sunt întotdeauna inspirată de ceea ce generația noastră este capabilă să realizeze în fața provocărilor”.

Într-o lume post-pandemică, generația următoare se confruntă cu multe incertitudini: de natură culturală, socială și economică. Cercetările* lansate de Telekom arată că, în Europa, 61% dintre respondenți (tineri din Generația Z) sunt îngrijorați de viitorul lor loc de muncă și de perspectivele de carieră. 54% nu sunt siguri ce tipuri de cariere vor exista în viitor, 43% dintre ei spunând că nu sunt siguri dacă au calitățile necesare pentru a reuși în carieră.

“Telekom Romania a fost întotdeauna alături de tineri și a susținut, prin intermediul inițiativelor, programelor și parteneriatelor sale strategice, dezvoltarea tinerei generații de profesioniști. În contextul actual, mai mult ca oricând, ne dorim să venim în ajutorul Generației Z cu instrumente digitale care să îi ajute pe tineri să identifice oportunități de dezvoltare profesională și să își transforme pasiunile și abilitățile individuale în atuuri pentru viitor,” afirmă Andreas Elsner, Chief Commercial Officer Residential Marketing & National Sales Telekom Romania.

În centrul Proiectului Futureproof se află un instrument digital cu acces gratuit (futurefeed.telekom.com/ro-RO) care ajută Generația Z să înțeleagă mai bine abilitățile și modul în care acestea sunt conectate la oportunitățile viitoare de carieră. Platforma folosește modelul RIASEC (personalitate vocațională) pentru a-i inspira pe tinerii utilizatori să identifice oportunități viitoare pentru cariera lor. Instrumentul îi ajută pe tineri să înțeleagă cum pasiunile, abilitățile, talentele și personalitatea lor contribuie fundamental la formarea lor profesională și în alegerea celei mai bune modalități de a folosi aceste atribute personale în carierele lor viitoare. Spre deosebire de serviciile existente, instrumentul Futureproof prezintă o perspectivă unică asupra Generației Z, identificând tendințele și schimbările importante din piața muncii și oferind noi perspective printr-o experiență personalizată și construită după principiile gamificării.

“Gen Z pășește într-o piață a muncii care a fost și va continua să fie schimbată fundamental atât din cauza pandemiei COVID-19, cât și datorită transformării și inovațiilor digitale.” explică Ulrich Klenke, Chief Brand Officer la Deutsche Telekom. „Considerăm că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să îi ajutăm să profite de oportunitățile pe care le întâlnesc și să învingă provocările cu care se confruntă. Vrem să le arătăm că dacă au o pasiune, cu siguranță au un viitor.”

Alături de acest instrument, hub-ul online al Proiectului Futureproof pune la dispoziția tinerilor resurse utile create de experții Deutsche Telekom, dintre care menționăm: informații și sfaturi despre cum să construim un CV, cum să ne pregătim pentru un interviu de angajare sau cum să ne consolidăm prezența în social media. Fiind cel mai valoros brand de telecomunicații din Europa, Deutsche Telekom este dedicat susținerii tinerilor prin intermediul unei game variate de inițiative precum programe de învățământ dual dedicate studenților și tinerilor care fac primii pași în carieră, resurse privind dezvoltarea lor profesională și oportunitățile de angajare, programe adaptate tinerilor și regiunilor și mediilor din care aceștia provin.

Deutsche Telekom lansează o campanie internațională dedicată Generației Z și un scurtmetraj optimist care invită tinerii să aleagă utopia în locul distopiei și să aibă încredere că pasiunea lor poate fi monetizată. Creat de Saatchi & Saatchi, Londra, filmul transmite un mesaj optimist și evidențiază oportunitățile de carieră care vor evolua în mod natural din pasiunile actuale ale acestei generații. Acțiunea filmului are loc în 2021 unde protagoniștii, un grup de tineri, pot vedea fragmente din viitor și reușesc, astfel, să obțină o perspectivă asupra modului în care ei (și lumea din jurul lor) s-au schimbat ca o consecință a faptului că și-au urmat pasiunile. Regizat de Rollo Jackson, scurtmetrajul creează o lume fictivă plină de speranță și deschisă tuturor posibilităților. Superstarul Billie Eilish apare ca personaj episodic în acest scurtmetraj, a cărui coloană sonoră o și semnează, cu melodia „My Future”. Campania se va derula pe diverse canale de social media, printre care Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok și Spotify.

În 2020, Telekom a colaborat cu Billie Eilish pentru a aduce în lumina reflectoarelor puterea și potențialul conectivității și tehnologiei care se află în mâinile tinerilor. Acum, mai mult ca oricând, Telekom dorește să se asigure că tinerii au access și constribuie în mod egal la viața socială, economică și culturală. Proiectul Futureproof reprezintă pasul următor al misiunii Telekom prin care sprijină această generație și viitorul ei profesional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*