VIDEO Primarul din Călărași, despre firma de salubrizare: “Ei trebuie să presteze cum e în caietul de sarcini. Ceea ce s-a întâmplat am considerat că este un șantaj. Le-am spus că nu accept o creștere la prețul gunoiului”

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. FOTO Primăria Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulcea, a anunțat că REBU trebuie să presteze așa cum este în caietul de sarcinii și că ceea ce s-a întâmplat a considerat că este un șantaj în condițiile în care a transmis reprezentanților acestei societăți că nu acceptă o creștere la prețul gunoiului dacă nu este bine fundamentată, iar aceștia au venit o propunere ca prețul să se dubleze.

Marius Dulce a spus într-o conferință de presă, că nu există niciun proces între Primărie și REBU.

Suntem în grafic. Nu există nici un proces între Primăria Călărași și REBU. Suntem în zona de cheltuieli curente. Încercăm să ținem cheltuielile la zi pentru că numai așa putem să controlăm bugetul și să nu avem surprize. Ei trebuie să presteze, așa cum s-a convenit, cum e în caietul de sarcini. Ceea ce s-a întâmplat eu am considerat că este un șantaj pentru că miercuri, am avut o întâlnire cu domnii directori și, după ce am plecat, s-a întâmplat minunea asta pentru că la momentul respectiv le-am spus că nu accept creștere la prețul gunoiului dacă nu este bine fundamentată și nu în condițiile în care ei au venit ca prețul să fie aproape dublu. Dânșii normal că au spus că au jucat această carte ca la piață. Adică mergem cu un preț mai mare ca să avem ce să negociem. Nu merge așa. Trebuie foarte bine documentat și atunci vedem ce soluții avem. Că o fi 10 la sută, că o fi 12 la sută”, a declarat Marius Dulce.

El a mai afirmat că dacă nu începe colectarea selectivă a deșeurilor vor exista mari probleme.

Fac apel iarăși cetățenilor din Călărași, pentru că dacă nu începem să ajungem în zona să colectăm selectiv aceste deșeuri, avem mari probleme. Sper să se implementeze cât mai repede și containerizarea pentru deșeuri biodegradabile ca în felul acesta să putem ne atingem țintele de selectiv și în felul acesta să nu mai fim penalizați și toate lucrurile să funcționeze așa cum au fost reglementate”, a mai declarat Marius Dulce.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*