VIDEO Președintele Iohannis, vești bune pentru români: fără mască în exterior de la 15 mai. Evenimente fără restricții pentru vaccinați, de la 1 iunie

Klaus Iohannis, președintele României, în vizită la Constanța. FOTO Cătălin Schipor / CTnews
Klaus Iohannis, președintele României. FOTO Cătălin Schipor / CTnews

Președintele Klaus Iohannis a făcut publice primele măsuri de relaxare pentru România după mai bine de un an și două luni de pandemie.

“Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu excepția piețelor, târgurirol sau stațiilor de transport public. În mijloacele de transport public și în interior masca rămâne obligatorie. A doua măsură este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea, iar magazinele vor reveni la programul normal. Tot din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibil cu spectatori în proporție de 25%.

Din 1 iunie va crește capacitatea de cazare la interior și cea de servire. La nunți, botezuri, mese festive pot participa maxim 70 din 100 persoane, la exterior și 50% la interior. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a explicat președintele Klaus Iohannis. 

Șeful statului a precizat că aceste măsuri sunt menite să ne protejeze și încurajează vaccinarea. Tototdată, Iohannis a spus că în școli se mențin scenariile actuale, dar atunci când o localitate ajunge în scenariul verde, elevii se întorc în clase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*