VIDEO Patru creativi români au lansat un NFT dedicat Nadiei Comăneci. Colierul virtual unicat a fost prezentat la Romanian Creative Week

Nadia Comăneci are un NFT. FOTO RCW
Nadia Comăneci are un NFT. FOTO RCW

Patru creativi români, designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Țenu, artistul vizual Andrei Cozlac și IT-istul Andrei Dănilă, au prezentat joi, 3 iunie 2021, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iași, un colier virtual unicat.

Creația lor, un dar pentru marea gimnastă Nadia Comăneci, reprezintă primul colier NFT omagiu adus unui mare sportiv al lumii. O premieră mondială. Colierul virtual a fost prezentat în cadrul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, organizat la Iași în perioada 2-6 iunie 2021. Coloana sonoră a NFT-ului este semnată de compozitorul Călin Țopa.

Colierul virtual este realizat din zece piese, simbolizând acel „10 Perfect” obținut de Nadia la Montreal în 1976. Fiecare piesă a colierului reprezintă, în formă tridimensională, câte o mișcare din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele și la sărituri cu care Nadia Comăneci a impresionat, în urmă cu 45 de ani, juriul de la Jocurile Olimpice de Vară.

Cele zece mișcări, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost alese de Nadia împreună cu cei patru creatori – Irina Schrotter, Vlad Țenu, Andrei Cozlac și Andrei Dănilă, din exercițiile cu care marea gimnastă a obținut șapte note de zece.

Bijuteria virtuală, imposibil de copiat, căci originalitatea este garantată de noua certificare NFT, i-a fost dăruită Nadiei Comăneci în semn de prețuire pentru remarcabila performanță din urmă cu aproape o jumătate de veac.

Ineditul cadou oferit Nadiei Comăneci este, totodată, un dar și pentru fanii „Zeiței de la Montreal”. Cei patru creativi români au realizat șase replici ale colierului-omagiu, care, alături de bijuteria dăruită sportivei-emblemă pentru gimnastica mondială, simbolizează acel șir de șapte „Perfect Ten”.

Colierul va putea fi colecționat, pe bucăți sau în întregime, de fanii Nadiei. Acesta va fi listat pe marketplace-ul OpenSea.io, începând din 18 iulie 2021, aniversarea zilei în care Nadia a obținut prima notă de zece din istoria gimnasticii mondiale.

Prezentă la ineditul eveniment de la Iași, prin intemediul unui mesaj video, Nadia Comăneci le-a transmis creatorilor colierului NFT și fanilor săi câteva cuvinte emoționante:

„Salutări de departe, din Oklahoma. Cu regretul că nu mă aflu la Iași, alături de cei patru creativi ai Romanian Creative Week, Irina, Vlad și cei doi Andrei, mă bucur să văd că performanțele mele de acum 45 de ani inspiră generația tânără în continuare.

Mi-a plăcut ideea unui nou pionerat, de această dată la răscrucea dintre performanța sportivă și tehnologie. Pe 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă istorică de 10, obținută la paralele, iar colierul virtual, The Perfect 1.0, cu povestea din jurul lui, este o dovadă că excelența este posibilă. Aștept cu drag ca aceste NFT să fie lansate, pe platforma OpenSea, și să sărbătorim împreună o nouă poveste de succes. Vă îmbrățișez!”, a transmis Nadia Comăneci.

Un colier virtual, realizat din zece piese, simbolizând acel „10 perfect” luat de Nadia la Montreal. Fiecare piesă a colierului ia forma tridimensională a unei mișcări din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele, la sărituri, cu care Nadia Comăneci ne-a cucerit, definitiv, pe toți. Cele zece mișcări, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost alese de Nadia împreună cu cei patru creativi români, din exercițiile gimnastei pregătite pentru Jocurile Olimpice de Vară din 1976.

Bijuteria virtuală, imposibil de copiat, originalitatea fiindu-i garantată de noua certificare NFT, este dăruită Nadiei Comăneci, în semn de prețuire, de către cei patru creativi români.
Și pentru că Nadia nu s-a oprit atunci, la Montreal, la o singură notă de 10, ci a „intimidat” tabela cu șapte de „1.0”, Irina Schrotter, Vlad Țenu, Andrei Cozlac și Andrei Dănilă nu s-au oprit nici ei. Au realizat șase replici ale colierului-omagiu, care, alături de bijuteria dăruită Nadiei, ating acel șir de șapte „Perfect Ten”. Coloana sonoră a NFT-ului este semnată de compozitorul Călin Țopa.

Colierul va putea fi colecționat, pe bucăți sau în întregime, de fanii Nadiei, acesta fiind listat pe marketplace-ul OpenSea.io, începând din 18 iulie 2021, aniversarea zilei în care Nadia a luat primul „Zece perfect”. De cei pentru care lumea înseamnă și „copila din Onești”. Înseamnă și geniul ei, și originalitatea ei, și emoția imposibil de reprodus altfel decât amintindu-ne de ea, și talentul ei, și ambiția ei. De cei pentru care lumea înseamnă, deopotrivă, și creativitate, și vise, și viitor. Și mai ales dorința de a fi unic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*