VIDEO Noi investiții în Călărași. Primarul Marius Dulce anunță că Grupul Makita s-ar putea extinde în zona municipiului

Primăria Călărași. FOTO Primăria Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulcea, a anunțat că Grupul Makita ia în calcul să se extindă în zona municipiului.

“Am avut o întâlnire cu directorul general al Makita, pentru că undeva la 35 la sută din salariații care sunt la Makita și care fac naveta la Urziceni sunt de la noi din zonă. Peste 1.100 de salariați sunt din zonă de la noi. Ei își doresc lucrul acesta și vor să se extindă și în zona noastră pentru că ar diminua cheltuielile cu 35 la sută cu transportul oamenilor de aici. Și este și în beneficiul oamenilor, pentru că trebuie să se trezească foarte devreme ca să ajungă la program acolo. În viitorul apropiat ei estimează ca să extindă undeva până la 3.000 de salariați pe zona Urziceni, și după aceea să migreze spre noi, pentru că vor să se dezvolte în toată această zonă”, a declarat Marius Dulce.

El a mai spus că dorește și dezvoltarea învățământului dual.

“Mai mult, am avut o discuție cu domnul director și o să facem o discuție cu Inspectoratul Școlar că să dezvoltăm învățământul dual de școli profesionale în care să agreăm niște contracte în care copiii să facă practică, să se impună anumite zone de profesionalizare a copiilor, prin care dânșii să acorde burse și să-i selecteze și să-i ducă acolo.  Problema pe care au mai ridicat-o dânșii și nu numai dânșii, a fost ca să aibă posibilitatea să-și trieze profesorii care instruiesc acești copii, pentru că au nevoie de profesori aplicați, maiștri care să-i învețe ceea ce înseamnă meseriile viitoare pe care vor să aplice în cadrul Makita”, a explicat primarul din Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*