VELUX anunță proiectul Living Places Copenhaga: 7 prototipuri de clădiri cu amprenta de carbon de trei ori mai mică

FOTO Total PR

Grupul VELUX, lider global în domeniul ferestrelor de mansardă, anunță inaugurarea Living Places Copenhaga. În colaborare cu partenerii EFFEKT și Artelia, proiectul prezintă șapte prototipuri care redefinesc practicile de construcție durabilă. Locuințele construite în cadrul acestui concept se remarcă printr-o amprentă de carbon considerabilă de 3,8 kg/CO2/m2/an, de trei ori mai mică decât cerința legislației daneze actuale de 12 kg CO2/m2/an. În plus, pot fi construite la un preț care se aliniază cu prețul de piață pentru casele unifamiliale sau casele înșiruite, ceea ce face ca traiul sustenabil să fie accesibil tuturor.

În prezent, sectorul clădirilor este responsabil pentru 34% din consumul global de energie și 37% din emisiile globale de CO2. Conștientizând nevoia urgentă de soluții cu emisii reduse de dioxid de carbon, Grupul VELUX și partenerii săi au fost promotorii conceptului Living Places. Această inițiativă vizionară își propune să deschidă calea în industria construcțiilor, oferind soluții inovatoare pentru a aborda provocările globale legate de climă și sănătate. Living Places Copenhaga, prototipul acestui concept, se prezintă sub forma a cinci pavilioane deschise și două locuințe complet finalizate, care au devenit accesibile publicului începând cu Ziua Pământului, care a avut loc pe 22 aprilie.

Prin proiectul Living Places Copenhaga, Grupul VELUX demonstrează angajamentul său de a găsi soluții durabile pentru clădiri și își asumă responsabilitatea de a crea un viitor mai conștient din punct de vedere ecologic.

Tina Mayn, Vicepreședinte Executiv pentru Produse în cadrul Grupului VELUX, și-a exprimat mândria față de rezultatele obținute prin proiectul Living Places Copenhaga.

“Acest proiect este un  exemplu de bune practice al modului în care construcția de locuințe mai durabile și mai sănătoase poate aborda provocările climatice din industria noastră și poate îmbunătăți sănătatea oamenilor. Prin Living Places Copenhaga, demonstrăm că un climat interior sănătos este crucial, având în vedere că ne petrecem 90% din timp în interior”, a declarat aceasta.

Living Places Copenhaga se bazează pe cinci principii cheie: locuințele trebuie să fie sănătoase, accesibile, simple, partajabile în timp și scalabile. Aceste principii pot fi aplicate atât clădirilor și comunităților noi, cât și celor existente, deschizând calea către un viitor durabil și incluziv.

Grupul VELUX, EFFEKT, Artelia și Enemærke & Petersen au realizat o evaluare cuprinzătoare a ciclului de viață ca parte a proiectului Living Places Copenhaga. Această evaluare detaliată a examinat fiecare material, design și tehnică de construcție pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a minimiza emisiile de carbon. Succesul proiectului demonstrează că practicile de construcție durabilă sunt realizabile cu materialele, soluțiile și cunoștințele disponibile în prezent. Partenerii din spatele acestui proiect încurajează industria construcțiilor să adopte și să extindă aceste practici durabile.

Living Places Copenhaga este mai mult decât o simplă prezentare de prototipuri, ci servește drept catalizator pentru schimbarea în industria construcțiilor. În calitate de partener oficial al Capitalei Mondiale a Arhitecturii UNESCO-UIA 2023, Living Places Copenhaga va găzdui o serie de dezbateri și activități menite să impulsioneze și să accelereze soluțiile durabile în sectorul construcțiilor.

Proiectul Living Places al Grupului VELUX redefinește ceea ce este posibil în ceea ce privește practicile de construcție durabile. Prin prioritizarea unei amprente reduse de CO2 și a unui climat interior optim, conceptul stabilește un nou standard pentru un stil de viață conștient din punct de vedere ecologic. Grupul VELUX își menține angajamentul față de Strategia de sustenabilitate 2030 și are ca obiectiv să fie un pionier în acțiunile privind clima și natura, să inoveze produse durabile și să asigure practici de afaceri responsabile. Prin inițiative precum Living Places Copenhaga, Grupul VELUX continuă să deschidă calea către un viitor mai sustenabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*