Ultima zi de înscrieri pentru Start-Up Nation Diaspora

Constantin-Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Turismului

Românii din diaspora care decid să revină în țară și să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiții în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie, etc. Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, astăzi fiind ultima zi de depunere a proiectelor.

„Le mulțumesc tuturor românilor din diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora și care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în fața unor noi idei, concepte și perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara granițelor. Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul și inițiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziție! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Până la această oră, peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora. Programul a fost lansat pe data de 19 iulie, iar termenul inițial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie. Ulterior, perioada înscriere a fost prelungită până luni, 03 octombrie, ora 20.00.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care au dorit să aplice au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorința de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obțină o șansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanțării nerambursabile oferite în cadrul programului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*