UE investește peste 600 milioane de euro în infrastructura energetică pentru a susține planul REPowerEU și Pactul verde european

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

Uniunea Europeană va investi 602 milioane de euro din Mecanismul pentru interconectarea Europei în opt proiecte transfrontaliere de infrastructură energetică, pentru a atinge obiectivele stabilite în planul REPowerEU și în Pactul verde european.

Investiția se va efectua conform rezultatelor unei cereri de proiecte lansate la 18 mai, în paralel cu planul REPowerEU.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „Îmbunătățirea interconexiunilor transfrontaliere este o condiție prealabilă pentru o tranziție către o energie curată, deoarece acestea consolidează piața noastră comună a energiei și facilitează integrarea energiei din surse regenerabile în rețea. Reziliența infrastructurii energetice este, de asemenea, esențială pentru securitatea aprovizionării UE și pentru îndeplinirea angajamentului nostru de a opri importurile de gaze din Rusia cât mai curând posibil.” 

Aceste fonduri vor finanța proiecte în domenii precum energia electrică (dintre care unul privind rețelele electrice inteligente), rețelele de CO2, stocarea subterană a gazelor, precum și pentru un terminal GNL offshore. Acestea sunt împărțite între nouă state membre (Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Italia, Austria, Polonia, România și Slovenia) și Tunisia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*