Turetsky Choir și Soprano concertează sâmbătă, 26 iunie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Accesul publicului este gratuit

Turetsky Choir. FOTO Art Nation Media

Sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 19:30, vocile celebrilor muzicieni ruși Turetsky Choir și Soprano vor răsuna în Piața Unirii din Cluj-Napoca într-un concert impresionant care face înconjurul lumii – „Unity Songs”.

La acest eveniment, spectatorii beneficiază de acces gratuit în baza locurilor rezervate online pe Eventim.ro și prin respectarea regulilor și condițiilor impuse de autorități cu privire la organizarea și desfășurarea evenimentelor în aer liber (detaliate mai jos).

Concertul avea o durată de o oră și jumătate și va cuprinde cele mai îndrăgite melodii din repertoriul muzicii rusești: de la preferatele tuturor, precum „Katyusha” și „Smuglyanka Moldavanka”, până la muzica legendară „Alarm Bells of Buchenwald” sau „What Do You Know About War”. De asemenea, în semn de apreciere pentru țara gazdă a evenimentului, artiștii vor interpreta și melodii în limba națională.

„Unity Songs”, proiectul realizat de Guvernul Moscovei susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse și de Fundația Caritabilă „Common Cause”, are ca scop păstrarea legăturii dintre timpuri și generații. Primul concert a avut loc pentru prima dată, la Moscova – Poklonnaya Hill, în 2015, la celebrarea a 70 de ani de la victorie, eveniment la care au fost prezenți peste 100.000 de spectatori. În perioada 2017-2019 proiectul „Unity Songs” s-a desfășurat în 14 țări și 17 orașe de pe două continente și s-a bucurat de prezența a peste 1.000.000 de spectatori și 15.000.000 de telespectatori online.

Artiștii notează că reprezentațiile din acest an sunt speciale.

„Muzica vindecă! În ciuda faptului că la concerte majoritatea spectatorilor poartă măști, le vedem în continuare reacția – prin ochii lor, prin gesturi și aplauze. Simțim reciprocitate. Cu toții avem nevoie de acest elixir! ”- mărturisesc soliștii Corului.

Turetsky Choir este primul grup vocal din lume a cărui rază vocală se întinde pe patru octave și jumătate. Cu un repertoriu variat și o energie incredibilă, artiștii fascinează audiența prin ușurința cu care trec de la un stil muzical la altul, de la muzica clasică la rock, de la pop la operă sau chiar de la jazz la marile hituri. Până în prezent au avut peste 6000 de apariții pe scenă, concertele fiind întotdeauna sold-out, și au în repertoriu peste 1000 de compoziții muzicale. Fiecare concert este un eveniment excepțional, un spectacol de cea mai bună calitate. Polifonia, dialogurile vocale, scenografia neobișnuită și dansurile artiștilor sunt unice.

Din componența grupului fac parte muzicieni desăvârșiți precum:  Alex Alexandrov – bariton dramatic, este, de asemenea, asistent coregraf. Multe dintre momentele de dans din concertele corului au fost puse în scenă cu ajutorul lui; Evgeny Kulmis este poet și basso profondo, vocea de bas subtip cu cea mai mică gama vocală; Evgeny Tulinov – tenor dramatic, artist emerit al Federației Ruse și dirijor de cor; Mihail Kuznetsov – tenor altino, artist emerit al Federației Ruse; Oleg Blyahorchuk, tenor liric, instrumentist (pian, chitară, acordeon, melodica); Igor Zverev – bas; Boris Goryachev – bariton liric; Konstantin Kabo – bariton tenor; Vyacheslav Fresh – contra-tenor.

Turetsky Choir a fost înființat de maestrul dirijor și tenor rus Mihail Turetsky, în anul 1990, debutând cu muzică liturgică și populară evreiască în sălile filarmonice din Tallinn și Kaliningrad. De atunci, au adăugat în repertoriu și alte genuri muzicale precum operă, muzică spirituală, folk și muzică pop, în 10 limbi diferite. În anul 2002, fondatorul grupului, Mikhail Turetsky a fost decorat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru pentru realizările sale în domeniul artelor, fiindu-i acordat titlul de „Artist emerit al Federației Ruse”.

Conceptul și  performanța unică a soliștilor Turetsky Choir stau la baza succesului lor mondial. Pe tot parcursul lor artistic au cucerit cele mai mari săli de concerte, precum Palatul Kremlin, Royal Albert Hall din Londra, Carnegie Hall din New York și alte peste 100 de săli din alte țări.

Soprano – combină toate tipurile de voci muzicale feminine, de la cea mai înaltă (soprană) la cea mai joasă (mezzo). Fiecare solistă are propriul stil de canto: de la genul de muzică academică la folk și de la pop la jazz. Artistele grupului Soprano cântă, de asemenea, la diferite instrumente muzicale (vioară, saxofon, clape), a cappella și cu acompaniament instrumental (pian, chitară, tobe). A fost ambasador muzical al celor mai mari evenimente sportive internaționale, precum Formula 1 Grand Prix Russian Sochi Race, meciurile internaționale de fotbal, un turneu anual internațional de hochei pe gheață „Cupa Canalului One”, etc., unde au avut misiunea reprezentativă importantă de a cânta imnul oficial al Rusiei.

Condiții de acces – Concert „Unity Songs”

Concertul „Unity Songs” se va desfășura sâmbătă, 26 iunie 2021, de la ora 19:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. În conformitate cu regulile și condițiile actuale, impuse de pandemia virusului Covid-19, organizatorii vor asigura măsurile de igienă și distanțare.

Accesul publicului în locație se va face, în limita locurilor disponibile, între orele 18:00 – 19:30, pe baza invitației electronice obținute în urma rezervării efectuate pe Eventim.ro și, prin prezentarea unui document din care să reiasă că este respectată una dintre condițiile de mai jos:

  • vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 (10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare);
  • rezultat negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
  • rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 72 de ore;
  • persoane care se află în perioada cuprinsă între a-15-a și a 19-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale, dar cei cu vârsta de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*