Trencadis, creștere cu 270% a cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2023

Marian Murguleț. FOTO Trencadis

Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din România, a înregistrat în primele 9 luni din 2023 o cifră de afaceri în creștere cu 270% în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022. Compania a depășit astfel performanțele foarte bune de anul trecut, când Trencadis a reușit obținerea celei mai mari cifre de afaceri din istoria sa (24,5 milioane de euro), în creștere cu 21% față de anul precedent.

Ca de obicei, cele mai multe proiecte din industria IT din sectorul public sunt finalizate în trimestrul IV, iar așteptările conducerii Trencadis sunt foarte optimiste pentru evoluția cifrei de afaceri la finalul anului 2023. Creșterea înregistrată este un semn clar al succesului și al angajamentului companiei Trencadis de a oferi produse și servicii de calitate superioară, rezultat al eforturilor susținute ale echipei de conducere și al colegilor, precum și al încrederii partenerilor și clienților.

“După regândirea filosofiei de business realizată în 2022, a urmat preluarea controlului companiei la finalul trimestrului al doilea din 2023, impactul fiind unul foarte bun în piață. Am decis că e momentul să fac acest pas din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor, cu experiența dobândită până la 48 de ani, atât în sectorul privat, în diverse companii multinaționale sau naționale, cât și în sectorul public, ca CIO al guvernului. Am acest avantaj, că am lucrat și de-o parte și de alta, și cred că aceasta e specializarea mea, să transform provocările în oportunități”, a declarat Marian Murguleț, CEO al Trencadis.

Astfel, compania Trencadis a menținut în trimestrul III din 2023 focusul pe obiectivul de a deveni una dintre cele mai bine pregătite companii de IT, cu activitate semnificativă în sectorul public, pentru noi proiecte majore de transformare digitală a relaţiei statului cu cetăţeanul şi cu mediul de afaceri. Trencadis s-a poziționat ca integrator în piața de IT din sectorul public din România, folosindu-ne expertiza acumulată în cei peste 16 ani de activitate Trencadis, coroborată cu expertiză individuală a fiecărui membru al echipei pentru integrarea unora dintre cele mai mari proiecte naționale EDULIB – Platforma Națională de Educație (AARNIEC în parteneriat cu Ministerul Educației), respectiv Platforma de Big Data – SIIMSAS – Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

“Expansiunea accelerată a business-ului companiei a fost și va fi posibilă în continuare pornind de la echipa Trencadis, cel mai important activ al companiei. Așadar, am continuat etapa de consolidare a echipei cu manageri și experți de top din industrie. Dacă ar fi să vorbesc doar despre noua echipă de management pe lângă Emilia Jeleriu, Deputy CEO-ul alături de care am pornit noua poveste de succes Trencadis la începutul anului trecut, avem un CFO nou, Alice Gheorghiu, care va contribui prin expertiza sa deosebită la listarea la bursă planificată pentru anul viitor, un nou Deputy CEO, Adrian Văduva, care coordonează cu succes zona de implementare proiecte complexe, respectiv un CISO în persoana lui Alin Ungureanu, cu o experiență de peste 20 de ani în Canada și Noua Zeelandă”, spune Marian Murguleț.

Noua echipă de conducere a companiei Trencadis atribuie această creștere eforturilor continue pentru îmbunătățirea operațiunilor și a strategiei de afaceri, precum și a relațiilor solide cu partenerii și clienții săi. De asemenea, un rol crucial au avut și investițiile în inovare și dezvoltarea de produse proprii.

“Suntem entuziasmați să vedem ce ne rezervă viitorul și suntem dedicați să păstrăm o relație solidă cu partenerii actuali și să construim una la fel de solidă cu cei viitori. Ne dorim ca această creștere să aducă beneficii atât pentru organizația noastră, cât și pentru întreaga țară, prin proiectele de anvergură în care suntem implicați”, adaugă Marian Murguleț.

Pentru 2024, Trencadis își propune să devină cel mai mare integrator românesc din industria de IT&C. Ca integrator, Trencadis se concentrează pe proiecte complexe, naționale, în care are un mix infrastructură hardware, software și sisteme informatice integrate. Trencadis este singura companie românească care a implementat cu succes proiecte naționale de big data, Registrul Comerțului, Consiliul Concurenței și acum avem în implementare, un proiect similar de big data la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Planuri de internaționalizare pentru Trencadis în 2024

Pandemia a schimbat regulile de business, iar reconstrucția necesară în urma războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu  vor transforma Europa Centrală și de Est într-o zonă cu un potențial de business crescut în general, iar România devine un jucător tot mai important în regiune în ceea ce privește investițiile în general, multe firme dorind să-și aducă operațiunile mai aproape de piețele lor țintă.

În acest context, Trencadis și-a făcut planuri de extindere pentru 2024 în Europa Centrală și de Est și ia în calcul deschiderea unui birou la Bruxelles unde compania are deja un specialist relocat din luna septembrie pentru zona de business development.

“Ne interesează să exportăm proiecte și produse de succes marca Trencadis, precum RO-ALERT, Big Data, EDULIB, existând o piață favorabilă nouă. Cred că avem toate ingredientele necesare să putem surprinde în continuare piața IT prin alte mutări strategice, bine gândite, atent planificate. Cred că suntem o companie care va genera multe surprize plăcute în anii care vor urma”, spune Marian Murguleț.

Marian Murguleț, CEO Trencadis: “Luăm în calcul listarea Trencadis la Bursă”

Compania Trencadis ia în calcul listarea la Bursă pentru a atrage finanțări suplimentare care să permită expansiunea internațională în următorii ani.

“Când am decis în luna mai 2023 că e momentul să preiau controlul companiei, am făcut-o nu numai din dorința de a-mi demonstra abilitățile de antreprenor bazată pe experiența pe care am dobândit-o, cât mai ales pentru a contribui direct la transformarea digitală a relației stat-cetățean, stat-mediu de afaceri. Trăiesc în România și îmi doresc ca noi toți, cetățeni sau companii, să avem acces facil la toate serviciile publice. Pasul firesc următor pe care îl luăm în calcul la Trencadis este listarea la Bursă pentru a consolida imaginea publică de jucător relevant pe piața națională, dar mai ales regională, de IT&C, respectiv pentru a atrage finanțări suplimentare care să ne permită expansiunea regională/internațională în următorii ani. Evident, contextul economic ne va spune când anume e momentul oportun. Cu siguranță, cifrele cu care vom închide anul 2023  ne vor face extrem de atractivi pentru listarea planificată de anul viitor”, adaugă Marian Murguleț.  

Cifra de afaceri din 2023 a companiei Trencadis este susţinută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice şi de livrare infrastructură hardware şi software. De asemenea, contribuie la evoluţia cifrei de afaceri investiţiile în competenţele tehnice ale echipei şi în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluţii de tip Big Data. De asemenea, ne bazăm și pe un pipeline consistent de proiecte noi pentru anul 2024: contracte atribuite și în curs de semnare, acorduri-cadru (dintre care amintim proiecte cu STS pentru Cloud-ul guvernamental și acordul cadru cu MAI de furnizare echipamente de comunicații pe o perioadă de 3 ani în valoare de aproximativ 10 milioane euro) care asigură predictibilitate și stabilitate financiară companiei.

În acest context, Trencadis caută în continuare specialişti pentru roluri precum Project Manageri, Business Analişti, Arhitecţi de sisteme şi specialişti Big Data şi AI.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*