Transportul feroviar este afectat de grevă în Belgia

Steagul Belgiei. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că autoritățile locale au anunțat desfășurarea unei greve a societăților feroviare SNCB, Infrabel și HR Rail, în perioada 7-9 noiembrie 2023. Acțiunea va perturba transportul feroviar la nivel național.

Pentru evitarea unor blocaje majore, societățile feroviare vor pune la dispoziția călătorilor rute alternative de transport, ale căror detalii pot fi consultate accesând pagina de Internet dedicată circulației trenurilor www.belgiantrain.be.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*