“Ţinutul mănăstirilor din Bucovina” este destinația anului 2023

FOTO Ministerul Turismului

Ţinutul mănăstirilor din Bucovina este marele câștigător al celei de-a treia ediții a competiției Destinația Anului! În cadrul galei organizate joi seara, la Palatul Culturii din Iaşi, au fost acordate premiile pentru cele 9 categorii.

Cele 9 categorii ale competiției și câștigătorii acestora:

Atracții Cultural-Educative: Palatul Culturii – Iaşi;

Orașe care inspiră: Brașov;

Comori naturale: Ţara Haţegului;

Tărâmuri cu istorie și tradiție: Ţinutul mănăstirilor din Bucovina;

Stațiuni turistice: Mamaia;

Parcuri de distracție și aventură: Dino Park Râşnov;

Resort-uri: Green Village Resort;

Boutique: Pleiada Boutique Hotel;

Experiențe Gastronomice: Valea Verde Retreat.

Au fost acordate și alte 4 premii bonus. Unul dintre acestea, respectiv cel pentru categoria „obiectul turistic al anului”, a fost înmânat de doamna secretar de stat Tudorița Lungu:

Marele premiu „Destinația anului 2023 în România”: Ţinutul mănăstirilor din Bucovina;

Obiectivul turistic al anului: Castelul Bran;

Cea mai bună promovare: la egalitate Valea Verde, Țara Făgărașului, Timișoara;

Destinații în ascensiune: Eco-Maramureș.

„Într-o seară de neuitat la Palatul Culturii din Iași, Gala destinația anului a reunit profesioniștii turismului românesc, evidențiind pasiunea, creativitatea și determinarea fiecăruia dintre cei implicați. Felicit inițiatorii acestui proiect, organizatorii evenimentului și, în numele Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, îmi exprim recunoștința pentru toți cei nominalizați, pentru angajamentul lor față de excelență în domeniul turismului, dar și pentru entuziasmul si inventivitatea lor. Ei sunt un exemplu de urmat, susținând dezvoltarea turismului românesc și inspirând mândrie și apreciere pentru frumusețea și moștenirea României, captivând vizitatorii din lumea întreagă”, a declarat Tudorița Lungu, secretar de stat.

„Mulțumesc Ministerului Antreprenoriatului și Turismului pentru sprijinul acordat în dezvoltarea proiectului și competiției turistice Destinația Anului. Prin implicarea și sprijinul constant, ministerul a arătat o atenție deosebită pentru dezvoltarea turismului și pentru promovarea destinațiilor turistice unice din România. Prin intermediul acestui proiect, am identificat și promovat destinații turistice care aduc un plus de valoare turismului românesc și contribuie la dezvoltarea economică și socială a regiunilor respective. Vom continua să colaborăm cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pentru a promova România ca destinație turistică de top, cu branduri turistice remarcabile”, a declarat Mihai Bârsan, dezvoltator Destinația Anului.

În calitate de câștigător al competiției Destinația Anului, ediția a II-a, orașul Iași a găzduit anul acesta gala pentru decernarea premiilor. Alături de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, parteneri ai acestei inițiative au fost Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*