Timpi măriți de așteptare la PTF Giurgiu-Ruse din cauza unor lucrări pe pod

Podul Giurgiu - Ruse. FOTO CNAIR

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 3 – 5 octombrie 2023, în intervalul orar 22:00 – 01:00, autoritățile bulgare desfășoară pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse activități de reparare a rosturilor de dilatare. În acest interval orar, circulația rutieră pe pod va fi restricționată în totalitate. În afara orelor de restricționare, în zona de reparație a podului, circulația rutieră se va desfășura pe o singură bandă, fiind dirijată de indicatoare și semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menționată, se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse.

Se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare.

Se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate.

Se recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional, la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcționare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Călărași-Silistra (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry, cu program de funcționare 08:30 – 19:30; www.feribot-eurobac.ro), Zimnicea-Svishtov (ferry) (cu program de funcționare 08:30-19:00; www.ferry.bg) și Bechet–Oryahovo (ferry, cu program de funcționare 05:00 – 24:00; www.ferryboat.bg);

În acest contex, este importantă informarea corectă, achiziționarea din timp a vinietei electronice. Recomandăm achiziționarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare. Autoritățile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie achiziționată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg  (cu versiune și în limba română – https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica) – site oficial recomandat de autoritățile bulgare competente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*