Telekom Banking aduce noi funcționalități platformei de tranzacționare Schimb Valutar Online

Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varșovia - Sucursala București. FOTO Telekom Romania
Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varșovia - Sucursala București. FOTO Telekom Romania

Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania și Alior Bank, sucursala locală a uneia dintre cele mai mari bănci din Polonia, anunță noi functionalități pentru platforma de tranzacționare valutară Schimb Valutar Online, și anume înregistrarea 100% online în platformă, prin soluția de verificare a identității clienților prin video selfie, pe care instituția a implementat-o și pentru deschiderea conturilor bancare la distanță la începutul acestui an, precum și lansarea aplicației de mobil Schimb Valutar Online.

Platforma Schimb Valutar Online este o soluție unică pe piața românească, fiind în același timp o platformă de tranzacționare valutară ce oferă posibilitatea de a efectua schimburi 24/7 la cursuri actualizate în timp real, și nu la un curs de referință, dar și un pachet de produse și servicii pentru administrarea fondurilor în valută. Platforma Schimb Valutar Online funcționează independent de restul produselor și serviciilor incluse în oferta Telekom Banking și se adresează în special clienților interesați de operațiuni de tranzacționare valutară, la cursuri de schimb avantajoase, fără condiții de încasare a salariului sau accesarea unui pachet de cont curent.

Platforma Schimb Valutar Online oferă clienților o experiență 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacționare valutară în principalele 10 valute și, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operațiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.

Înregistrarea online în platformă presupune câțiva pași simpli, putând fi realizați de oriunde și la orice oră, accesând site-ul www.schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. Pentru clienții Telekom Banking, procesul de înregistrare este simplificat, în timp ce clienții noi au nevoie de cartea de identitate și de un al doilea document de identificare (spre exemplu, pașaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le încărca în platformă. Ulterior, persoana care se înregistrează va primi pe telefonul mobil un link pentru încărcarea unui video selfie de câteva secunde, în vederea verificării identității sale de către bancă. Soluția aparține Onfido, o companie fintech care oferă tehnologie pentru verificarea identității utilizatorilor prin intermediul smartphone-urilor.

După înregistrare, clienții pot accesa platforma Schimb Valutar Online prin aplicația de mobil disponibilă gratuit în AppStore și Google Play. Pentru accesul în aplicație și autorizarea operațiunilor, clienții pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprentă sau recunoaștere facială).

Pe lângă beneficiul cursurilor valutare actualizate în timp real în funcție de evoluția pieței, platforma Schimb Valutar Online oferă clienților diverse funcționalități pentru efectuarea schimburilor valutare într-un mod cât mai avantajos și cu un efort minim. Spre exemplu, aceștia pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacția, la o anumită dată și oră, sau cu o anumită frecvență. Platforma permite și efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF și GBP. Totodată, clienții pot să-și seteze alerte pentru a fi anunțați atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare și pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul inițierii tranzacției nu au fonduri suficiente, accesând opțiunea “rezervă curs valutar”. Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puțin 5% din suma tranzacției, urmând ca în maximum două zile să asigure diferența necesară pentru finalizarea tranzacției.

Prin intermediul platformei Schimb Valutar Online clienții pot transfera gratuit sumele tranzacționate, indiferent de valută, oriunde în lume, iar către alți utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani ușor și rapid, direct către numărul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clienții pot solicita carduri în EUR, USD și GBP fără comisioane de emitere și administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde în România, iar prima retragere de numerar din lună este gratuită, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuită.

„Platforma Schimb Valutar Online are cursuri valutare competitive 24h din 24h, 7 zile din 7. Platforma oferă o experiență de tip fintech, user-friendly și cu diverse instrumente utile atât celor care își optimizează costurile cu schimbul valutar, cât și celor care tranzacționează uzual sume mai mari în diverse valute. Emiterea cardurilor în valută este gratuită, la fel și transferurile efectuate cu sumele schimbate”, a declarat Vasile Tanasă, Directorul Direcției Management al Produselor, Transformare Digitală și Marketing din cadrul Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București.

 

„Așa cum am anunțat la începutul anului, Telekom Banking își urmează fidel strategia de digitalizare în România lansând și noua platformă Schimb Valutar Online cu înrolare 100% la distanță, prin câțiva pași simpli. În plus, platforma aduce siguranța de a tranzacționa valută în mediul online, ce poate fi considerat uneori vulnerabil, prin intermediul unei aplicații bancare ce beneficiază de cele mai moderne metode de protecție a datelor, iar sumele de până la 100.000 EUR sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia”, a declarat Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*