Studiu Mindspace: 82% dintre angajații din întreaga lume se așteaptă ca angajatorii să susțină echilibrul dintre viața profesională și cea personală

FOTO Conan PR

Mindspace, furnizor global de spații de lucru flexibile, a dezvăluit rezultatele celui mai recent sondaj realizat printre angajații din diverse industrii din întreaga lume privind evoluția atitudinilor față de locul de muncă. Cel mai recent raport privind bunăstarea angajaților arată că surprinzător de mulți angajați, respectiv 9 din 10, consideră facilitățile și ofertele legate de bunăstare ca fiind critice atunci când aleg un loc de muncă, iar 82% se așteaptă să primească sprijin din partea angajatorilor pentru a-și menține echilibrul între viața profesională și cea personală.

În timp ce trendul „quiet quitting” pare să încetinească și din ce în ce mai multe companii își readuc angajații la birou, sondajul sugerează că atitudinile față de locul de muncă și echilibrul dintre viața profesională și cea personală continuă să evolueze – majoritatea angajaților acordă mai multă importanță sănătății mentale și fizice și bunăstării generale. Bunăstarea angajaților a devenit un element critic pentru a stimula productivitatea și a menține retenția, aspecte pe care companiile trebuie să le ia în considerare pentru a rămâne competitive.

Raportul explorează, de asemenea, cele mai semnificative moduri prin care angajații consideră că angajatorii ar trebui să le susțină bunăstarea generală. 43% dintre participanți au afirmat că beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunăstării este programul de lucru flexibil. Alte beneficii menționate includ flexibilitatea spațiului de lucru (21%), mese sănătoase gratuite (24%), mai multe zile de concediu (33%), îmbunătățirea asigurării de sănătate (16%) și alte facilități, cum ar fi sălile de sport la locul de muncă.

La nivel local, studiul arată că 48% dintre români preferă programul de lucru flexibil, 43% își doresc mai multe zile de vacanță, 29% vor mese sănătoase gratuite, iar 25% vor îmbunătățirea asigurării de sănătate.

Atunci când au fost întrebați despre efectele negative ale locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 25% dintre respondenți au spus că astfel de medii afectează negativ dorința lor de a rămâne în companie – jumătate dintre aceștia (50%) au considerat că motivația angajaților ar fi cea mai afectată, urmată de productivitate (48%) și creativitate (28%).

În România, 56% dintre respondenți spun că scăderea productivității este principalul efect negativ al locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 51% spun că motivația e cea mai afectată, iar 24% sunt de părere că cel mai mult ar avea de suferit creativitatea.

Sondajul a avut ca scop evidențierea părerilor actuale ale forței de muncă globale față de ofertele de bunăstare ale angajatorilor, importanța unui angajator orientat către bunăstarea angajaților ca variabilă în alegerea unui nou loc de muncă sau în decizia de a rămâne la locul de muncă actual, precum și modalitățile concrete prin care angajatorii ar putea susține bunăstarea angajaților.

„Pentru că atât companiile mari, cât și cele mici își îndeamnă treptat angajații să revină la birou, acum este momentul pentru angajatori să reconsidere viitorul muncii, care să includă opțiuni flexibile de lucru în ceea ce privește programul și locația, și să pună mai mult accent pe beneficiile care îmbunătățesc bunăstarea angajaților”, a declarat Dan Zakai, CEO și co-fondator al Mindspace.

„Acest ultim sondaj sugerează că angajații adoptă o abordare mai holistică față de locul lor de muncă – cu  mai multe așteptări  pentru modele de lucru hibride, facilități care susțin echilibrul între viața profesională și cea personală sau îmbunătățirea asigurărilor de sănătate. Companiile care cred în revenirea la birou și doresc să-și păstreze cei mai buni angajați trebuie să fie orientate spre viitor și să recunoască că facilitățile de wellness integrate nu sunt un lux, ci o necesitate strategică pentru a promova bunăstarea, a spori retenția și a stimula succesul organizațional.”

Mindspace a realizat sondajul pe baza interviurilor cu 2.000 de angajați din SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Polonia, România și Israel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*