Stare de alertă în Israel. “Recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în sudul țării”, spune ANAT

Război în Palestina. FOTO hosnysalah
Război în Palestina. FOTO hosnysalah

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) monitorizează cu atenție și preocupare situația din sudul Israelului, unde au avut loc atacuri ale grupării Hamas. În prezent, regiunea se confruntă cu o situație puternic conflictuală, iar siguranța turiștilor reprezintă prioritatea noastră principală. În Israel a fost decretată stare de urgență, iar Ministerul israelian al Turismului recomandă evitarea tururilor în toată țara. Pasagerilor care sosesc prin intermediul croazierelor li se recomandă să rămână pe nave, iar tuturor celorlalți turiști, să stea în hotelurile lor.

“La ora actuală, în Israel se află circa 900 de români, în marea lor majoritate pelerini, foarte puțini fiind veniți pentru alte tipuri de pachete turistice. Dorim să informăm că, în principiu, turiștii aflați în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit iar autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a asigura protecția cetățenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluției incerte a situației în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situației.

De asemenea, recomandăm agențiilor de turism și turiștilor să urmărească cu atenție evoluția și informările care vin de la ANAT, de la Ministerul Afacerilor Externe și de pe alte canale oficiale și să decidă cu prudență în favoarea turiștilor. La ora actuală, compania aeriană națională TAROM a anulat următoarele trei curse către Israel”, transmit reprezentanții ANAT.

ANAT își manifestă solidaritatea și compasiunea cu populatia civilă care suferă intens în aceste zile. Israel este o destinație preferată de către români, dar și o importantă țară emitentă pentru România. Încurajăm agențiile de turism să păstreze calmul și să țină legătura cu clienții lor, oferindu-le informații actualizate și asistență în caz de nevoie. De asemenea, recomandăm agențiilor să mențină contactul cu partenerii lor locali și cu autoritățile române de la Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi mereu la curent cu ultimele informații și recomandări.

Securitatea și siguranța turiștilor reprezintă principala noastră preocupare, iar ANAT va continua să urmărească cu atenție evoluția situației și să ofere suport agențiilor de turism și turiștilor în această perioadă.

Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Fâșia Gaza către teritoriul statului Israel și declarația oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și, când situația va permite, părăsirea țării.

Totodată, MAE atenționează cetățenii români care intenționează să călătorească în statul Israel să își reprogrameze călătoria.

”Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a mai transmis MAE.

De asemenea, numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv este +972 54 5643279, iar cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038.

Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziție un birou virtual de informare și îndrumare a turistilor si profesionistilor din turism. Biroul de turism virtual – întrebări doar pe WhatsApp sau prin e-mail +972-55-972-6931, virtual@goisrael.gov.il.

Potrivit Ministerului israelian al Turismului, în prezent, aproape 130.000 de turiști străini se află în Israel și niciunul dintre aceștia nu a fost rănit în urma atacurilor. Aeroportul Ben Gurion este deschis și funcționează, dar punctul de trecere al frontierei Allenby Bridge (trecerea terestră din Iordania în Israel) va fi închis pentru următoarele 24 de ore. Toate celelalte puncte de trecere ale frontierei terestre sunt deschise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*