STAR STONE încheie 2023 cu o cifră de afaceri în creștere cu 8% față de anul anterior și extinde gama de produse premium

Cristian Pop. FOTO Clear Communications

STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium pentru sectorul rezidențial, a încheiat anul 2023 cu cifră de afaceri în creștere cu 8% față de 2022. Creșterea a fost susținută, în principal, de vânzările de accesorii de gard, dale de pavaj și bolțari, produse consacrate în segmentul premium.

Compania estimează o continuare a acestui trend ascendent pentru 2024, anticipând o creștere care va depăși rezultatele din 2023. Până la finalul lunii mai 2024, STAR STONE a atins deja obiectivele bugetate, urmând să încheie prima jumătate a anului cu rezultate peste cele înregistrate în perioada similară de anul trecut.

„În 2024, am implementat un plan de vânzări mai elaborat, dezvoltat în strânsă colaborare cu principalii noștri distribuitori, abordând targeturi, acțiuni și strategii clar definite. Ne-am concentrat pe categoriile de produse deja consacrate, dar lansăm și o nouă gamă de produse decorate, despre care estimăm că va deveni, în doi ani, categoria de top a companiei”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE.

Planificarea strategică a devenit un element central pentru STAR STONE, influențând toate acțiunile companiei.

Cât privește investițiile, compania direcționează tot profitul obținut anul trecut către finalizarea proiectelor începute anterior și valorificarea acestora. Bugetul pentru investiții include continuarea automatizării proceselor de producție pentru a reduce dependența de factorul uman și implementarea unui sistem fotovoltaic care să asigure necesarul de energie electrică.

STAR STONE are ca principale piețe de desfacere România și Ungaria, unde își comercializează produsele premium în rețele de magazine specializate și de tip DIY. Compania vizează menținerea echilibrului între creșterea internă și cea internațională, păstrând proporția vânzărilor în afara României la nivelul anterior, adică la aproximativ 10% din total.

Pe lângă România și Ungaria, STAR STONE explorează și alte piețe pentru viitoare extinderi, având în vedere interesul crescut pentru produsele premium în construcții și amenajări rezidențiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*