Star Stone aniversează 15 ani pe piața de construcții și investește 2,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție pe segmentul de piatră decorativă

Cristian Pop. FOTO Clear Communications

Star Stone, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial, investește în extinderea portofoliului cu o nouă gamă de produse în segmentul de piatră decorativă. Compania alocă, astfel, 2,5 milioane de euro pentru noua linie de producție, a treia din acest an și estimează pentru 2023 o creștere cu aproximativ 40% a vânzărilor de piatră decorativă cu aspect natural.

Star Stone aniversează, anul acesta, 15 ani de la înființare, timp în care a pus pe piață materiale de construcții de calitate, inclusiv inovații deținătoare de patent, care simplifică montajul în sectorul rezidențial.

Star Stone este compania cu cea mai rapidă creștere din piața de construcții din România, în perioada 2017 – 2020, și a fost inclusă de Financial Times, pentru două ediții consecutive, inclusiv anul acesta, în Top 1.000 cele mai performante companii europene. În 2022, compania estimează o creștere de peste 35% a vânzărilor, la peste 7,2 milioane de euro.

„Vânzările de piatră decorativă cu aspect natural au crescut anul acesta cu peste 20% și anticipăm o accelerare în perioada următoare. Acest context este unul dintre motivele pentru care am ales sa facem investiția acum, alături de dorința de a oferi produse de o calitate foarte bună, cu un design nou, inovativ, ce fac aproape de nediferențiat produsele noastre de produsele din piatră naturală”, spune Cristian Pop, Director General Star Stone.

El a menționat că noua investiție va permite și dezvoltarea de produse de piatră decorativă pentru interior, estimarea fiind ca întreaga categorie de produse de piatră decorativă, atât pentru interior, cât și pentru exterior, să genereze circa 13% din cifra de afaceri în 2023.

Noua linie de producție va genera aproximativ 30 de noi locuri de muncă, STAR STONE depășind, astfel, 200 de angajați în prima parte a anului viitor. Noua linie de producție va beneficia de o tehnologie nouă, inovativă, cu procese automate de producție care vor asigura calitatea superioară a noilor produse.

În faza actuală a investiției, capacitatea de producție pentru noua gamă de produse este de 600 de metri pătrați pe zi, cu posibilitatea dublării acesteia, anul viitor, pe măsură ce produsele intră pe lanțul de distribuție și devin cunoscute.

Noua linie de producție este a treia mare investiție derulată de Star Stone anul acesta. În primăvară, compania finaliza o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție care a dublat capacitatea de producție a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătrați pe zi. Iar în vară compania anunța extinderea business-ului și o investiție de 350.000 de euro într-o nouă categorie de produse: confecții metalice pentru panouri de gard, porți de acces pietonal și auto, precum și altor proiecte din acest sector.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*