Stailer folosește AI pentru a permite utilizatorilor simularea și vizualizarea diferitelor coafuri și culori de păr

Attila Gere

Stailer, platformă de rezervări online pentru saloanele de înfrumusețare, a investit 100.000 euro într-un proiect bazat pe inteligență artificială (AI) care permite simularea și vizualizarea diferitelor coafuri și culori de păr pe baza unei fotografii a utilizatorului. Noua aplicație se clasează deja pe primele locuri în topul descărcărilor în România. Compania estimează că peste 500.000 de utilizatori vor utiliza noul tool în aplicația Stailer până la finalul anului 2024.

Prin intermediul noului produs digital, utilizatorii pot experimenta și alege între diverse tunsori și culori de păr pentru a vedea cum arată pe ei înșiși înainte de a lua o decizie privind coafura lor. În prezent, funcționalitățile permit vizualizarea a 52 de stiluri de coafură și 15 culori ale părului.

„Acest nou tool este o funcție care utilizează inteligența artificială și permite utilizatorilor să-și imagineze o schimbare de look. Este o aplicație de probări virtuale a coafurilor care îi ajută pe oameni să vadă cum ar arăta cu diferite stiluri de păr, fără a fi nevoie să își taie sau să își vopsească părul. Este destinată persoanelor care doresc să își schimbe aspectul, dar doresc să vadă mai întâi cum arată înainte de a face o schimbare permanentă”, a declarat Attila Gere, CTO Stailer.

Stailer a ajuns în prezent să livreze lunar 40.000 de clienți către 700 de saloane partenere, cu un număr total de 180.000 de utilizatori activi. Compania l-a cooptat pe cercetătorul Marius Leordeanu, profesor la Universitatea Politehnică din București, pentru a coordona proiectele de implementare a inteligenței artificiale.

Utilizatorii descarcă și instalează aplicația Stailer pe dispozitivul lor mobil, accesează meniul Stailer AI, fac un selfie sau selectează o fotografie deja existentă și aleg una dintre cele 52 de coafuri disponibile pentru bărbați și femei.

Aplicația va simula coafura selectată pe fotografia lor, oferindu-le o imagine a aspectului final și utilizatorii pot descărca imaginea sau o pot distribui pe rețelele de socializare ulterior.

Stiliștii din comunitatea Stailer pot încuraja clienții să încerce funcția disponibilă în aplicația destinată utilizatorilor, pentru a simula diferite opțiuni de coafuri și culori de păr. Clienții pot experimenta cu diferite tunsori și culori pentru a obține o previzualizare a aspectului final. Noul tool facilitează comunicarea între stilist și client și contribuie astfel la decizii mai informate în ceea ce privește coafura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*