Soluții de asigurare personalizate pentru energie regenerabilă: Aon, UNIQA și Network One Distribution colaborează pentru a facilita adoptia soluțiilor de energie verde

Paul Cazacu. FOTO Junecom

Aon România, unul dintre liderii pieței de brokeraj de asigurări și consultanță în managementul riscului, și UNIQA, unul dintre cei mai importanți asiguratori implicați în acțiuni de sustenabilitate, au colaborat în cadrul unui parteneriat care va oferi soluții complete de asigurări pentru energia regenerabilă în România. Prin această colaborare, cele două companii își propun să susțină dezvoltarea durabilă și protejarea investițiilor în energie regenerabilă, oferind acoperire All Risks partenerilor instalatori ai Network One Distribution și clienților acestora. Network One Distribution este liderul pieței de Electro-IT din România și oferă soluții integrate pentru parteneri și clienți, propunându-și să fie un jucător activ în procesul de tranziție către energie din surse regenerabile.

Parteneriatul vine în întâmpinarea nevoilor tot mai mari ale industriei de energie regenerabilă, în contextul creșterii preocupărilor privind sustenabilitatea și protecția mediului înconjurător. Aon, cu o vastă experiență în managementul riscului și consultanță, își propune să ofere servicii profesionale de înaltă calitate, bazate pe date și livrate de experți, pentru a ajuta clienții să minimizeze riscurile și să maximizeze performanța într-o economie globală dinamică.

„Prin acest parteneriat, dorim să inovăm și să contribuim cu expertiza noastră în gestionarea riscurilor din domeniul energiei verzi, protejând astfel investițiile în proiecte durabile, dar mai ales să le oferim clienților noștri soluții personalizate și performante, pentru a-i ajuta să se adapteze rapid într-un context de schimbări rapide, care pot deveni oportunități”, a declarat Eugen Anicescu, CEO Aon România.

Cu peste 1000 de parteneriate globale în domeniul energiei regenerabile și facilitand asigurarea a  peste 1000 GW în ultimii 5 ani, Aon  aduce expertiză și soluții inovatoare pentru protejarea investițiilor în energie verde. Prin această colaborare, clienții care aleg să utilizeze beneficiile furnizate de Aon și UNIQA Asigurări vor beneficia de o acoperire All Risks pe o perioadă de 18 luni, în perioada inițială de instalare și funcționare a sistemelor fotovoltaice, protejându-se astfel investițiile împotriva oricăror pierderi sau daune materiale cauzate echipamentelor asigurate și care survin în mod neașteptat sau din orice motive neprevăzute.

“Suntem bucuroși să anunțăm parteneriatul nostru cu Aon și rețeaua NOD în vederea furnizării de soluții complete și fiabile de asigurare pentru industria energiei regenerabile din România. Prin acest parteneriat, ne propunem să oferim clienților noștri protecție solidă împotriva riscurilor specifice din acest domeniu în creștere. Cu o echipă dedicată și soluții inovatoare, suntem pregătiți să contribuim la succesul investițiilor în energie verde”, precizează Paul Cazacu, CEO – Președinte al Directoratului UNIQA Asigurări.

Obiectivul parteneriatului este de a permite NOD (Network One Distribution) să ofere soluțiile de asigurare tuturor partenerilor lor instalatori, care sunt angrenați în procesul de instalare a unor sisteme fotovoltaice către consumatori, inclusiv prin programul Casa Verde 2023. Astfel, partenerii NOD vor beneficia de o serie de avantaje competitive în piață și de soluții personalizate pentru a-și proteja afacerile și clienții.

Clienții finali, la rândul lor, vor fi protejați împotriva riscurilor de tip fenomene naturale, incendiu, explozie, supratensiune, vandalism, furt/furt calificat și avarii accidentale, inclusiv întreruperea producției de energie electrică asigurată pe perioada întreruperii generata de aceste evenimente.

“Parteneriatul cu Aon și UNIQA vine în întâmpinarea dorinței noastre de a oferi cele mai bune soluții și servicii pentru partenerii și clienții noștri. Suntem mândri să facem parte din această colaborare care ne va permite să extindem gama de produse și servicii oferite și să creăm valoare adăugată pentru clienții noștri din industria energiei regenerabile. Împreună cu Aon și UNIQA, ne angajăm să dezvoltăm și să livrăm soluții adaptate nevoilor pieței și să susținem dezvoltarea sustenabilă în acest domeniu în plină expansiune”¸ conchide Andrei Militaru, CEO Network One Distribution.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*