Site-ul Consiliului Județean Cluj, atacat de hackeri. Atacatorii cer 100 dolari – în Bitcoin – pentru a nu publica baza de date a instituției

Site-ul CJ Cluj, atacat de hackeri. Captură FOTO: BizPLUS
Site-ul CJ Cluj, atacat de hackeri. Captură FOTO: BizPLUS

“Meowless și Garfield” sunt hackerii care au reușit să atace site-ul Consiliului Județean Cluj. Mesajul lor pentru autorități este simplu:

“Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Daca vreți ca baza de date și fișierele site-ului sa nu ajungă public Pe internet, aveți de platit o sumă. Aveți timp până la ora 19:00, în caz contrar, baza de date și toate fisierele vor fi publice! Trimiteți 100$ USD în bitcoin”, au notat atacatorii. 

Reprezentanții CJ Cluj au reacționat rapid iar specialiștii instituției au identificat vulnerabilitatea și au acționat în vederea remedierii situației.

“În momentul de față se desfășoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcțional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcționării.

Toate datele postate pe site-ul Consiliului Județean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal. Site-ul Consiliului Județean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal.

Pentru un plus de siguranță, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Județean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiții de siguranță net superioare. Fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*