Site-ul Consiliului Județean Cluj, atacat de hackeri. Atacatorii cer 100 dolari – în Bitcoin – pentru a nu publica baza de date a instituției

Site-ul CJ Cluj, atacat de hackeri. Captură FOTO: BizPLUS
Site-ul CJ Cluj, atacat de hackeri. Captură FOTO: BizPLUS

“Meowless și Garfield” sunt hackerii care au reușit să atace site-ul Consiliului Județean Cluj. Mesajul lor pentru autorități este simplu:

“Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Daca vreți ca baza de date și fișierele site-ului sa nu ajungă public Pe internet, aveți de platit o sumă. Aveți timp până la ora 19:00, în caz contrar, baza de date și toate fisierele vor fi publice! Trimiteți 100$ USD în bitcoin”, au notat atacatorii. 

Reprezentanții CJ Cluj au reacționat rapid iar specialiștii instituției au identificat vulnerabilitatea și au acționat în vederea remedierii situației.

“În momentul de față se desfășoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcțional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcționării.

Toate datele postate pe site-ul Consiliului Județean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal. Site-ul Consiliului Județean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal.

Pentru un plus de siguranță, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Județean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiții de siguranță net superioare. Fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*