Românii spun nu zahărului în cafea. 52% dintre români preferă cafeaua fără zahăr în timp ce 16% nu beau deloc cafea

Ceașcă de cafea. FOTO Pixabay.com

Aceste date au rezultat în urma unui sondaj de opinie realizat în perioada 15 ianuarie – 14 februarie 2024 pe un eșantion de 2193 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.
52% preferă cafeaua fără zahăr

32% preferă cafeaua cu zahăr

16% nu beau deloc cafea

Bărbații preferă cafeaua cu zahăr, femeile o preferă fără

Din totalul celor care beau cafea, 55% dintre femei preferă cafeaua fără zahăr, comparativ cu 45% dintre bărbați. Interesant este că femeile par să evite adăugarea de zahăr în cafea mai mult decât bărbații. Totodată, 15% dintre bărbați au declarat că nu consumă deloc cafea, un procentaj puțin mai mare comparativ cu femeile (10%).

Tinerii aleg cafeaua fără zahăr

Interesul pentru cafeaua cu zahăr scade semnificativ în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani. Acest grup a arătat cea mai mare deschidere către consumul de cafea fără zahăr, 65% dintre tineri optând pentru această variantă.
Persoanele de vârstă mijlocie preferă în mod egal cafeaua cu și fără zahăr, fiecare variantă atrăgând aproximativ 50% din preferințele acestui grup.
Persoanele vârstnice (55+ ani) prezintă o preferință mai mare pentru cafeaua fără zahăr (65%), precum și un procentaj mai mare de non-consumatori (20%).

Bucureștiul, capitala cafelei fără zahăr

Bucureștiul se remarcă prin cel mai mare număr de consumatori de cafea fără zahăr, aproximativ 65% din voturi, reflectând posibil o tendință către un stil de viață mai sănătos.
În Cluj-Napoca, preferințele sunt împărțite aproape egal, cu o ușoară înclinare către cafeaua fără zahăr (55%).
Iașiul și Timișoara arată o preferință mai mare pentru cafeaua cu zahăr, în jur de 60% din respondenți optând pentru această variantă.
Constanța se distinge prin cel mai mare procent de non-consumatori de cafea, aproximativ 25% dintre respondenți.
Sondajul a fost realizat online pe un eșantion de 2193 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*