România a solicitat oficial BEI cofinanțare de 4 miliarde de euro pentru investiții în sănătate și transport

Adrian Câciu. FOTO Facebook Adrian Câciu

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a avut o întrevedere cu Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Bãncii Europene de Investiții. Cu aceastã ocazie, ministrul Finanțelor i-a înmânat domnului Kettel-Thomsen solicitarea României pentru o asistențã financiarã rambursabilã din partea BEI de pânã la 4 miliarde euro, necesarã în anii urmãtori pentru asigurarea implementãrii, în bune condiții, a unor investiții din sectoarele transporturi și sãnãtate, finanțate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliențã și POS 2021 – 2027.

„De-a lungul timpului, sprijinul acordat României de cãtre Grupul BEI a fost consistent și bine echilibrat, orientat atât cãtre sectorul public, cât și cãtre sectorul privat. Disponibilitatea Bãncii de a acorda României, alãturi de expertizã, și un sprijin financiar substanțial pentru infrastructura de transport și sãnãtate întãrește rolul BEI de partener cheie al autoritãților române în accelerarea implementãrii investițiilor cu rol multiplicator în economie și în valorificarea fondurilor puse la dispoziție de Comisia Europeanã”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

„Investițiile din Fondurile pentru Recuperare și Reziliențã, rãspunsul Europei la COVID, oferã o oportunitate o datã la o generație. Banca Europeanã de Investiții salutã solicitarea oficialã de a sprijini investițiile pe scarã largã în sãnãtate și transport în România în anii urmãtori și de a consolida și mai mult cooperarea cu partenerii români atunci când examinãm, planificam și finanțãm scheme individuale.” a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Bãncii Europene de Investiții.

Ministerul Finanțelor va colabora în continuare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea pregãtirii, împreunã cu echipa BEI și ministerele de resort, a proiectelor ce vor fi cuprinse în cadrul acestei finanțãri și  pentru a stabili cele mai potrivite aranjamente de implementare luând în considerare necesitãțile la nivelul proiectelor și politica de finanțare a BEI.

Banca Europeanã de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regionalã, consolideazã competitivitatea economicã și îmbunãtãțesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 pânã în prezent depãșesc 16 miliarde euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*