Rezervele valutare la BNR, în creștere

Sediul BNR. FOTO BNR

La 31 decembrie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 40.475 milioane euro, față de 39.283 milioane euro la 30 noiembrie 2021.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

Intrări de 5.023 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv prima tranșă acordată de Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR- în sumă de 1.851 milioane euro) ; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;

Ieşiri de 3.831 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.356 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2021 au fost de 45.831 milioane euro, faţă de 44.588 milioane euro la 30 noiembrie 2021.

Plăţile scadente în luna ianuarie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 152 milioane euro.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*