Revolut lansează Consultantul Robo în România, pentru portofolii de investiții automatizate și personalizate

FOTO Revolut

Revolut, fintech-ul global cu peste 35 de milioane de clienți persoane fizice la nivel global și peste 3,5 milioane în România, a lansat Consultantul Robo pe piața locală. Fie că vor să își protejeze fondurile de inflație, că vor să-și sporească averea sau să strângă fonduri pentru achiziții importante sau pensie, clienții vor fi ajutați de Consultantul Robo să economisească timp și să automatizeze investițiile, pornind de la nevoile și obiectivele lor investiționale.

Consultantul Robo asigură un management continuu al portofoliului și ajută clienții să investească într-un portofoliu divers. Noul produs este avantajos pentru utilizatorii care nu au timp să investească frecvent sau au o experiență limitată în acest domeniu.

Disponibil din secțiunea de Investiții din aplicație, consultantul propune mai multe recomandări utilizatorilor pe baza profilului lor personal stabilit după ce aceștia răspund la mai multe întrebări legate de obiectivele lor financiare și toleranța la risc. Odată ce un client depune bani în portofoliu, consultantul îi investește automat pe piață și monitorizează și gestionează continuu portofoliul clientului, în funcție de tipul de recomandare pentru care a optat. Suma minimă a investiției inițiale pentru a avea acces la serviciile consultantului robotizat este de 100 EUR. De asemenea, serviciul presupune și o taxă anuală de administrare a portofoliului de 0,75% din valoarea portofoliului, percepută în fiecare lună.

Clienții pot configura transferuri recurente către portofoliul lor constituit conform recomandării consultantului și în acest fel își vor putea mări portofoliul cu o frecvență predefinită, ajutându-i să investească în mod regulat și să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt.

Consultantul Robo va reechilibra automat portofoliile clienților în funcție de performanța activelor din portofoliu și va efectua revizuiri periodice pentru a menține toleranța la risc a  clienților și a atinge obiectivele setate pentru portofoli.

„Suntem încântați să adăugăm Consultantul Robo în portofoliul nostru de servicii de tranzacționare. Știm că mulți dintre clienții noștri nu au timp să gestioneze un portofoliu sau să investească în titluri individuale. De fapt, 53% dintre clienții intervievați anul trecut au spus că pur și simplu nu știu de unde să înceapă când vine vorba de investiții. Consultantul Robo a fost creat pentru a face investițiile mai accesibile și pentru a le oferi clienților noștri posibilitatea de a-și pune banii să lucreze pentru ei, cu ajutorul unei soluții personalizate și automatizate, care elimină bătăile de cap.

În prezent, lucrăm intens să lărgim gama de oportunități de investiții disponibile prin Consultantul Robo și pentru a integra mai multe instrumente de planificare financiară”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (EEA) la Revolut. 

Revolut a mai adăugat recent o serie de alte produse și instrumente de investiții pentru clienții din SEE, cum ar fi acțiuni ale companiilor listate pe bursele europene sau abonamentul Trading Pro, conceput pentru traderii avansați, care pot beneficia de comisioane cu discount, limite la ordin pentru valori mai mari, instrumente analitice avansate sau o versiune adaptată pentru desktop, Trading Terminal.

Revolut le oferă clienților acces la peste 2.200 de acțiuni listate pe bursele americane, mai mult de 220 de acțiuni de pe bursele europene și 270 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF), direct în aplicație.

Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*