Restricții de circulație în Atena din cauza unor manifestații de amploare

Steagul Greciei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că poliția locală a luat măsuri de restricționare a circulației rutiere, în urma anunțării unor acțiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studențești desfășurată în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare.

Demonstrațiile vor avea loc în perioada 16-18 noiembrie 2023 și vizează, zona centrală a Atenei, fără a se limita la aceasta, după cum urmează:

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 va fi interzisă circulația autoturismelor în  centrul Atenei (Bdul. Panepistimio, Piața Syntagma, Piața Omonia, Universitatea Politehnică, Bdul. Alexandras, Strada Ermou) până la sfârșitul manifestațiilor, care au ca destinație finală Ambasada SUA în Republica Elenă (Bdul. Vasilis Sophias).

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 se închide circulația rutieră pe Bdul. Kifisias pe tronsonul între Bdul. Katehaki (lângă clădirea Ambasadei Statului Israel în Republica Elenă) si Bdul. Alexandras.

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 14:00, vor fi închise stațiile de metrou Syntagma, Monastiraki, Megaro Mousikis, Panepistimio.

– Vineri, 17 noiembrie 2023, autobuzul X95 express Syntagma – Aeroport va avea traseul limitat până la stația de metrou Katehaki.

Cetățenilor li se recomandă să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care există o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*