RebelDot și-a triplat echipa de AI & Data în ultimul an și devine una dintre cele mai importante companii în domeniul inteligenței artificiale din România

Tudor Ciuleanu. FOTO Clear Communications

RebelDot, dezvoltator de software din Cluj, și-a triplat echipa de AI & Data în ultimul an și devine una dintre cele mai importante companii în domeniul inteligenței artificiale din România. Cu o echipă formată acum din 35 de specialiști, RebelDot devine unul dintre liderii de piață în domeniul AI la nivel național, continuând să livreze soluții inovatoare clienților din diverse industrii, atât la nivel local, cât și internațional.

Această expansiune strategică a fost posibilă datorită unei abordări concentrate pe dezvoltarea competențelor interne și pe investiții continue în inovație. În urma achiziției companiei Steepsoft anul trecut, care a adus 13 specialiști AI în echipa sa, RebelDot a reușit să crească semnificativ acest număr pentru a răspunde nevoilor crescânde de pe piață.

Conform unui raport recent al Comisiei Europene, adoptarea tehnologiilor AI este într-o creștere rapidă în Europa. 42% dintre companiile mari utilizează deja soluții bazate pe AI pentru a îmbunătăți procesele operaționale, a optimiza lanțurile de aprovizionare și a îmbunătăți experiența clienților.

În România, adopția AI este în creștere, dar se află încă într-un stadiu incipient în comparație cu media europeană. Aproximativ 23% dintre companiile românești au integrat tehnologiile AI în operațiunile lor, o cifră care se așteaptă să crească semnificativ, pe măsură ce digitalizarea și transformarea digitală devin priorități strategice pentru afaceri.

„Nevoia de a inova și de a oferi clienților soluții de ultimă generație este ceea ce motivează creșterea echipei noastre de AI. Ne adaptăm constant pentru a oferi servicii care să răspundă exact nevoilor pieței”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot. „Investițiile noastre în departamentul de AI reflectă angajamentul nostru de a sprijini companiile din România și Europa să adopte tehnologii avansate și să rămână competitive pe o piață globală în continuă schimbare”.

Pe lângă creșterea capacităților sale tehnice, RebelDot colaborează îndeaproape cu universități de prestigiu din Cluj-Napoca și Oradea pentru a sprijini educația și formarea în domeniul AI, contribuind la dezvoltarea viitoarei generații de experți în AI.

„În acest moment, echipa AI & Data a RebelDot include roluri diverse, precum AI Engineer, AI Product Manager, Data Engineer, Data Modeler și Data Architect, cu competențe care permit companiei să dezvolte soluții personalizate în domenii variate, inclusiv financiar, asigurări și producție”, spune Vadim Fîntînari, Head of AI, menționând că această diversitate și expertiză îi ajută să abordeze nevoile specifice ale clienților și să ofere soluții care să răspundă cerințelor tot mai complexe ale pieței.

RebelDot lucrează cu peste 30 de companii internaționale și locale, oferind soluții de AI personalizate pentru industrii diverse. De la implementarea de motoare de recomandare, la dezvoltarea de sisteme complexe de clasificare a datelor, echipa RebelDot a livrat peste 50 de soluții inovatoare care ajută clienții să își îmbunătățească operațiunile și să inoveze constant.

În 2023, RebelDot a raportat o cifră de afaceri de peste 11,6 milioane de euro, în creștere cu 40% față de anul anterior. Această performanță este atribuită atât dezvoltării segmentului de AI, cât și numărului crescut de recomandări din partea clienților, compania având un NPS de 91,2%, poziționându-se în top 1% al companiilor de tech la nivel global.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*