RCA într-un minut – Transilvania Broker lansează un instrument digital inovator pentru emiterea polițelor

Dan Niculae, Noul președinte al Consiliului de Administrație Transilvania Broker de Asigurare SA
Dan Niculae, Noul președinte al Consiliului de Administrație Transilvania Broker de Asigurare SA

Transilvania Broker, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, cu o experiență de 15 ani în domeniu, lansează un instrument digital intuitiv și modern de emitere a polițelor de asigurări. Platforma reprezintă o inovație în domeniu, clienții având posibilitatea de a obține o poliță RCA în doar 1 minut.

Platforma dezvoltată de Transilvania Broker se diferențiază de alte produse similare prin includerea unor funcționalități în premieră pentru piața din România, precum:

  • Modulul OCR (optical character recognition), o funcție de recunoaștere a textului bazată pe inteligență artificială, prin care utilizatorul va putea încărca buletinul și talonul mașinii, iar platforma va citi automat datele din documente și va autocompleta majoritatea câmpurilor;
  • QR code, ceea ce va permite accesarea link-ului inclusiv de pe un flyer primit, de pe un afiș din birou sau de pe orice alt material de promovare;
  • Asistență în timp real în ceea ce privește emiterea poliței, printr-un serviciu de live chat;
  • Beneficii pentru rețeaua de asistenți în brokeraj, prin emiterea unui link individual de referral și a unui cod QR prin care polițele emise online din platformă le sunt alocate acestora, cu tot cu comisioanele aferente.

Platforma a fost testată live joi, 27 mai, în cadrul unui eveniment interactiv online susținut de reprezentanții companiei Gabriel Login (Director General), Dan Niculae (Președintele Consiliului de Administrație) și Andrei Login (Director de Marketing). Invitat special a fost Lucian Sânmărtean, fost internațional și dublu campion al României la fotbal. Aceștia au oferit publicului o demonstrație în timp real de emitere a unei polițe RCA cu ajutorul platformei și au subliniat avantajele folosii acestei soluții unice pe piața asigurărilor:

  • Flexibilitate – clienţii vor putea încheia o poliţă de asigurare online, de oriunde, la orice oră;
  • Rapiditate – poliţa de asigurare va putea fi încheiată în doar 1 minut;
  • Transparență – clienţii vor vedea toate ofertele disponibile;
  • Control – utilizatorii vor putea vedea și descărca toate poliţele încheiate online;
  • Consultanţă rapidă – platforma beneficiază de live chat.

Soluția digitală dezvoltată de Transilvania Broker permite pentru moment emiterea online doar de poliţe de asigurare RCA, însă în viitorul apropiat vor fi disponibile atât asigurările de călătorii, cât și TransAsist. Platforma va fi live și disponibilă la www.transilvaniabroker.ro începând cu data de 1 iunie 2021.

“Este cea mai modernă, intuitivă și avansată platformă online de emitere a polițelor de pe piață. Considerăm că este un produs inovator, care va revoluționa acest sector. Prin lansarea acestui instrument, ne-am propus să oferim clienților noștri o experiență mai agreabilă și mai eficientă față de oferta actuală a pieței, iar în paralel lucrăm la noi produse, precum asigurările de călătorii și TransAsist”, a declarat Gabriel Login, directorul general Transilvania Broker.

Noua platformă este un produs complex care îmbunătățește atât experiența consumatorului în raport cu achiziția unei polițe RCA, cât și cea a partenerilor Transilvania Broker.

“Acest proiect face parte dintr-o strategie mai amplă a companiei menită să atragă clienții printr-o serie de instrumente digitale dedicate asistenților noștri, care să le ușureze și eficientizeze acestora activitatea. Printre acestea menționez: acces la materiale și instrumente de marketing în scopul de a facilita vizibilitatea, accesibilitatea si contactarea lor; o hartă digitală care permite adăugarea asistenților și afișarea lor în funcție de proximitate; crearea unei pagini de promovare a asistenților în mediul online, afișată în mod dinamic cu serviciile companiei și datele de contact ale fiecărui asistent Transilvania Broker”, a declarat Andrei Login, Director de Marketing în cadrul companiei.

Crearea acestei platforme rapide de emitere a polițelor de asigurări a apărut ca urmare a nevoii de digitalizare și inovație a acestui sector în contextul pandemiei, dar și la cererea clienților care au nevoie de produse și servicii livrate mai repede și mai bine. O statistică UNSAR arată că piaţa de asigurări din România este a cincea ca mărime din Europa Centrală şi de Est (ECE), iar densitatea cheltuielilor cu asigurările este 109 euro pe cap de locuitor.

“În afară de scanarea automată a datelor și rapiditatea sa, această platformă prezintă avantaje semnificative și pentru colegii noștri, dându-le acestora posibilitatea sa aibă o comunicare mult mai facilă cu clienții lor. În plus, aceștia vor putea beneficia de ceea ce noi numim comisionul digital, adică niciun colaborator nu va pierde absolut nimic la emiterea unei polițe online prin această platformă, față de mediul offline. Practic, cine va lucra cu această platformă și va genera un link unic și un cod QR pentru client va beneficia fix de aceleași avantaje din punct de vedere al comisioanelor. Asta le va ușura munca și lor, și clienților, fără ca cineva să piardă ceva. Astfel, consider că vom avea o contribuție importantă în creșterea asigurărilor online din România”, a concluzionat Dan Niculae, Președintele Consiliului de Administrație al Transilvania Broker.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*