Raport VTEX, despre cum retailerii pot atinge obiectivele de profitabilitate în 2023

FOTO Confident PR

VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, prezintă noul raport despre profitabilitatea în retail “Strategii de investiții care generează creștere în ecommerce”, în cadrul NRF 2023, eveniment de retail organizat în New York.

Susținut de partenerul AWS al VTEX, raportul evidențiază oportunități importante de investiții pentru retailerii care doresc să obțină o creștere profitabilă, în ciuda regresiei economice. Acest raport arată în mod special provocările comerțului digital, noua eră a profitabilității și modul în care retailerii pot obține această profitabilitate în 2023, punând din nou atenția asupra clientului și a nevoilor lui.

“Într-o epocă a creșterii cu orice preț, este foarte greu pentru o companie precum Carrefour să rămână competitivă, în condițiile în care există foarte multe cheltuieli nejustificate pentru o creștere care nu este în mod normal specifică unor companii de retail mari și publice. Însă, acum suntem într-un mediu concurențial mai echitabil cu ceilalți jucători din piață. Concurăm cu jucători digitali mari, care au printre cele mai bune talente de pe piață, așa că strategia noastră a fost să trecem pe platforma VTEX pentru a avea o bază solidă care să poată îndeplini nevoile noastre de business și care să ne permită să ne concentrăm pe extinderea afacerii noastre. Am făcut asta și ne-am dublat afacerea în ultimele 12 luni”, a spus Samuel James, Chief Digital Officer (CDO) în cadrul Carrefour Group Brazilia, client VTEX, care a participat la panelul Big Ideas la NRF.

Regulile comerțului au fost rescrise de la începutul pandemiei, accentul fiind pus pe creștere în detrimentul profitabilității comercianților. Cu toate acestea, un studiu recent al Publicis Sapient a arătat că 37% dintre retaileri spun că piața de ecommerce nu își atinge obiectivele de profitabilitate.

“Pandemia a declanșat era creșterii cu orice preț, iar retailerii se confruntă cu așteptări mai mari din partea cumpărătorilor în timp ce gestionează provocări financiare. Retailerii simt presiunea de a genera profit, iar aceștia nu sunt siguri ce investiții îi vor ajuta să facă schimbări de impact și să le ofere rentabilitatea investiției. Prin descoperirile noastre din acest raport, oferim retailerilor instrumentele de care au nevoie pentru a lua deciziile potrivite pentru ei și afacerea lor”, spune Jordan Jewell, autor al raportului, fost analist în cadrul IDC și actual director pe strategii de creștere a retailerilor în cadrul VTEX.

Evaluând ce va genera creștere pe termen lung, VTEX recomandă retailerilor să se concentreze pe următoarele trei strategii:

  • Maximizați potențialul clienților existenți. Mare parte din profitul unui brand provine de la cei mai fideli clienți ai acestuia, așa că investiția în acest segment de clienți poate face o diferență uriașă în rentabilitate. Retailerii care investesc în acest sector ar trebui să își concentreze inițiativele pe păstrarea clienților, colectarea de date primare și comunicarea încrucișată pe canale.
  • Transformați inventarierea și fulfillment-ul în punctele voastre forte. Raportul VTEX arată că 55% dintre branduri sunt încă în stadiile incipiente ale curbei de maturitate omnichannel. Investiția în această strategie – în special gestionarea stocurilor, managementul comenzilor și lanțului de aprovizionare – poate îmbunătăți satisfacția clienților. Aceste inițiative ar trebui să se concentreze pe tratarea proceselor de fulfillment ca pe un produs, unificarea inventarului și valorificarea modelelor de marketplace.
  • Interacționează cu clienții în moduri noi. Piața comerțului digital este mai acerbă și mai competitivă decât oricând. Prin urmare, brandurile trebuie să facă mai mult decât să aplice tactici clasice pentru îmbunătățirea experienței clienților pentru a interacționa mai bine cu consumatorii, cum ar fi folosirea comerțului video și crearea de pagini de produse captivante, pentru a crește ratele de conversie și pentru a se diferenția de concurență.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*