Rafinăria Vega Ploiești a înregistrat o creștere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat. Aceasta nu ar proveni de la activitatea rafinăriei

Rafinăria Vega Ploiești a înregistrat, în cursul acestei dimineți, o creștere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat în zona sa de activitate, prin stațiile sale fixe de monitorizare a calității aerului amplasate în Ploiești și Tânțăreni. Aceste informații au fost transmise în mod automat și autorităților de resort (APM Prahova și GNM – CJ Prahova), în această dimineață.

Rafinăria este situată în partea de nord a orașului, iar direcţia predominantă a vântului, în acestă dimineață, a fost dinspre zona de sud.

În plus, o parte din instalațiile de producție ale rafinăriei (Distilare în Vid, Bitum) sunt oprite temporar, iar în această dimineață nu s-au înregistrat activități de descărcare materie primă / transvazare produse petroliere.

În aceste condiții, precizăm că evoluția indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat și de controlul din această dimineață al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova”, a transmis Rompetrol Rafinare.

Cele două stații fixe de monitorizare a calității aerului, amplasate în apropierea rafinăriei, au înregistrat un nivelul maxim la ora 8:30 (media la jumătate de oră), acesta fiind de 69,26 µg/m³ pentru stația amplasată în Ploiești, respectiv 55,38 µg/m³ pentru cea din Țânțăreni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*