Rădăcini Estate demarează construcția 303 by Rădăcini, ansamblu rezidențial cu un concept inovator al arhitectului Dorin Ștefan

Rădăcini Estate demarează construcția 303 by Rădăcini. FOTO Total PR

Rădăcini Estate, divizia imobiliară a grupului Rădăcini, a început recent construcția celui mai nou ansamblu rezidențial din portofoliu – 303 by Rădăcini, amplasat într-o zonă cu mare potențial de dezvoltare – Sisești, în sectorul 1 al Capitalei. Conceptul inovator propus, creat de arhitectul Dorin Ștefan, se adreseză în special familiilor moderne, ce caută deopotrivă intimitate și siguranță pentru locuințele lor. Prețurile pleacă de la cca. 95.000 Eur. + TVA un apartament de 2 camere, respectiv 131.000 Eur. + TVA pentru 3 camere.

Proiectul 303 by Rădăcini propune o locație ideală pentru cei care doresc să se bucure de natură, în timp ce au aproape toate punctele de interes ale orașului, un concept inedit, realizat de unul dintre cei mai apreciați arhitecți români, un design al spațiilor interioare creat de Phenomena Laboratory, precum și o varietate a tipurilor de locuințe, cu materiale și finisaje premium.

Ansamblul este construit pe o suprafață de 6,000 mp și numără 74 unități locative – sudiouri, apartatamente de câte 2 sau 3 camere și patru duplexuri –, respectiv 94 locuri de parcare. Pentru a optimiza cât mai mult spațiul și a oferi intimitate locatarilor, arhitectul a ales o dezvoltare în volume descrescătoare ca înălțime spre lac, alături de un concept diferit de spaţii comune, cu acces spre apartamente din exterior.

„Început înainte de pandemie, această rezolvare cu intrarea în apartamente dintr-o cursivă, evitând coridorul închis, se înscrie în tendința actuală de a găsi rezolvări arhitecturale și funcționale care să evite aglomerarea de persoane în spații închise. Întregul ansamblu, prin aceste rezolvări funcționale, prin luminozitate și deschidere, degajă o atmosferă de prospețime, securitate și nou”, declară arhitectul Dorin Ștefan.

Deși se află într-o zonă aerisită și aproape de natură, ansamblul 303 by Rădăcini se află în vecinătatea a numeroase puncte de interes, precum grădinițe și școli, transport public (metroul Străulești la 12 min. de mers pe jos, diverse stații de autobuz), centre comerciale (Coloseum Mall – 5 min. cu mașina, Băneasa Shopping City – 9 min. cu mașina), supermarket (Kaufland Sisești), aeroport, precum și un terminat de parcări, la 3 min. distanță de mers cu mașina.  Prețurile reflectă conceptul, designul și finisajele premium utilizate, acestea plecând de la 95.000 Eur. + TVA un apartament de 2 camere, respectiv 131.000 Eur. + TVA pentru 3 camere.

„Am construit acest proiect având în vedere potențialul extraordinar de dezvoltare al zonei și locația, ce reprezintă o oază de liniște în mijlocul unui oraș aglomerat și agitat. Fiind un spațiu aerisit, cu ieșire la lac și înconjurat de vegetație, ne-am propus să exploatăm unicitatea acestui loc. Venim, totodată, cu un concept inedit, care se bucură de semnătura unuia dintre arhitecții de top ai României, și se adresează unor familii moderne, pentru care detaliile fac diferența în intenția de achiziție”, a declarat Filip Todosia, reprezentant Rădăcini Estate.

Vânzarea integrală a 303 by Rădăcini, estimată pentru finele lui 2022

Reprezentanții Rădăcini Estate se așteaptă la un procent de vânzare de cca. 30% din proiect până la sfârșitul anului curent, respectiv de 100% până în noiembrie 2022. De altfel, în aceeași perioadă aceștia estimează și livrarea proiectului, primii proprietari având posibilitatea de a-și petrece sărbătorile de iarnă de anul viitor în noua casă, urmând ca, din 2023, ansamblul să fie ocupat în întregime.

303 by Rădăcini va fi al doilea proiect de anvergură al Rădăcini Estate, primul nume reprezentativ din portofoliul companiei fiind Aviației Tower – ansamblu rezidențial localizat în centrul principalului pol de business din București, diferența dintre cele două fiind de poziționare și profil al cumpărătorului. Dacă Aviației Tower se adresează, preponderent, unui public activ, care își dorește să locuiască în apropierea marilor centre de business și vizează cele mai înalte standarde de confort și eleganță, proiectul 303 by Rădăcini reprezintă acea „oază de liniște”, fiind destinat, în principal, familiilor care caută intimitate și refugiu în natură, în apropierea unor puncte de interes.

Despre Rădăcini Estate

Rădăcini Estate reprezintă divizia imobiliară a gupului Rădăcini, care a devenit tot mai complexă în  ultimii ani. Un nume reprezentativ din portofoliul companiei este Aviației Tower, proiect rezidențial premium, dezvoltat în două faze, în zona de Nord a Capitalei. Pe lângă acesta, divizia de real-estate mai cuprinde un proiect rezidențial din zona Plevnei, o clădire de birouri în zona Gării de Nord și cel mai recent ansamblu rezidențial – 303 by Rădăcini, în Sisești.

Luând în calcul toate proiectele, inclusiv cele aflate în dezvoltare, în ultimii ani Rădăcini Estate a cumulat o cifră de afaceri de cca. 45 mil. Eur., iar pentru anul curent compania estimează venituri de aproximativ 15 mil. Eur.. Pe termen mediu și lung, compania are în plan dezvoltarea unor centre comerciale, logistice, clădiri de birouri și noi proiecte rezidențiale.

Despre Rădăcini Grup

Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari jucători ai pieței auto din România, fiind dealer autorizat pentru mărcile Opel, Volkswagen, Suzuki, Mazda, Citroen, Peugeot și Honda, cu centre auto integrate în București, Brașov, Brăila, Constanța, Galați, Otopeni și Ploiești.

Pe lângă diviziile auto și imobiliare, grupul deține și o divizie specializată în comercializarea de echipament și utilaje industriale, dar și în activitatea de formare profesională în domeniul auto.

O altă direcție strategică a grupului este cea de responsabilitate socială, acolo unde Fundația Rădăcini Grup realizează proiecte remarcabile, în special în domeniile educație și sănătate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*