PROMELEK XXI: Business în creștere cu 10% și consolidarea prezenței în proiectele de energie regenerabilă în 2023

Károly Nagy. FOTO Raspberry Communication

Compania clujeană PROMELEK XXI, o companie cu o prezență puternică în industria echipamentelor electrice din România, parte a grupului spaniol Elektra, și-a consolidat prezența pe segmentul proiectelor de energie regenerabilă și anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023. Astfel, compania a raportat un business de cca. 44 milioane de euro (cca. 218 milioane de lei), comparativ cu 40 de milioane de euro (cca. 200 milioane de lei) în 2022.

“Într-un context caracterizat de incertitudine, evoluția business-ului companiei noastre în anul 2023 a fost marcată de adaptabilitate și reziliență. Schimbările semnificative din piață și din canalele tradiționale de vânzare ne-au determinat să ne reevaluăm și să adaptăm strategiile pentru a răspunde noilor condiții de piață. Cu investițiile în proiectele rezidențiale în scădere, am fost confruntați cu provocarea de a ne diversifica și extinde competențele. Prin accentul pus pe dezvoltarea abilităților noi și pe înțelegerea mai profundă a schimbărilor din mediul de afaceri, am fost în măsură să identificăm și să exploatăm noi segmente de piață care să compenseze scăderea din zonele tradiționale de activitate”, a declarat Károly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

Potrivit afirmațiilor sale, creșterea business-ului în 2023 a fost susținută de o cerere tot mai mare pentru proiecte și soluții de energie verde, dar și de modernizarea sistemelor de instalații electrice în spitale și unități de învățământ prin programele PNRR. Anul trecut, compania și-a majorat business-ul și pe segmentul e-commerce, raportând o creștere cu 13% a vânzărilor realizate prin platforma online proprie destinată clienților B2B.

Promelek XXI dispune de o rețea de cca. 2.000 de parteneri din toate zonele țării, atât vânzători specializați, cât și cu instalatori importanți, precum și marile lanțuri de magazine. Aproape jumătate din business-ul companiei este realizat prin segmentul de proiecte – 45%, în timp ce divizia de distribuție aduce un procent similar, iar cea de producție și echipare de tablouri electrice însumează cca. 10% din totalul business-ului.

“Afacerile Promelek XXI au crescut într-un ritm mai alert comparativ cu piața de profil, care a stagnat mai ales din cauza încetinirii proiectelor rezidențiale. Cu toate acestea, pentru acest an, estimăm o creștere accelerată a proiectelor cu soluții eficiente energetic în România, odată cu accelerarea absorbției fondurilor europene. Astfel, piața de profil va fi marcată de o ușoară creștere, susținută de dezvoltarea sectorului industrial, în timp ce segmentul rezidențial va continua să scadă, fiind afectat și în acest an”, este de părere Károly Nagy.

În ceea ce privește planurile Promelek XXI pentru anul în curs, Directorul General al companiei a declarat că va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor soluții robotizate menite să accelereze tehnologizarea producției și, nu în ultimul rând, compania își va intensifica prezența în piață prin soluții și servicii la cheie pe zona de proiecte de energie regenerabilă. În ceea ce privește businessul companiei, obiectivul este creșterea cu 20% a profitului operațional și păstrarea ratei de profitabilitate din 2023 și în acest an.

“În 2024, ne propunem să ne consolidăm și mai mult expertiza în soluțiile de eficientizare a consumului de energie electrică și de independență energetică cu amprentă redusă, pentru a contribui la modernizarea infrastructurii energetice naționale și la optimizarea costurilor consumatorilor din România. Continuăm să ne extindem portofoliul de soluții pentru instalațiile electrice din spitale, școli și iluminatul public, în cadrul programelor de reabilitare. Ne concentrăm, de asemenea, pe dezvoltarea competențelor specializate, precum obținerea certificărilor pentru proiectarea și fabricarea tablourilor electrice destinate blocurilor operatorii din domeniul medical”, a încheiat Károly Nagy.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*