ProductLead, o platformă locală inovatoare de marketing digital a obținut o finanțare de 600.000 Euro pentru eficientizarea conținutului creativ

Mihai Bocai și Alexander Stoica-Marcu, fondatorii ProductLead. FOTO Adrenalina Media
Mihai Bocai și Alexander Stoica-Marcu, fondatorii ProductLead. FOTO Adrenalina Media

ProductLead, o platformă românească inovatoare de marketing digital integrat și creare de conținut primește 600.000 de euro finanțare pentru dezvoltare și extindere pe piețele europene. Finanțarea a fost coordonată de Sparking Capital, în calitate de investitor principal, în parteneriat cu fondurile de investiții Eleven Ventures (Bulgaria) și Founders Bridge (Suedia).

Misiunea ProductLead este de a democratiza accesul la crearea de conținut la scară largă prin analiză de date, automatizare și integrări.

Mihai Bocai, CEO ProductLead: „Suntem foarte încântați de succesul acestei runde de investiții, care ne va permite să creștem afacerea în mod accelerat. Depunem multă pasiune și efort pentru a asigura clienților noștri servicii de înaltă calitate, ajutându-i să își dezvolte rapid conținutul digital, asigurându-le un volum ridicat dar calitativ de elemente creative, cu ajutorul tehnologiei și automatizării. Obiectivele noastre de business se concentrează pe creștere și parteneriate strategice, precum și pe atragerea de clienți internaționali din industrii și zone geografice cheie, care să ne ofere tracțiunea de care avem nevoie pentru a ne consolida poziția pentru următoarea rundă de investiții de tip Serie A.”

Obiectivul ProductLead este de a-și dezvolta echipa și de a câștiga treptat piețele externe, în special CEE, DACH și tările nordice. În plus, ProductLead dorește să consolideze un set de parteneriate strategice cu principalii jucători de ecommerce, marketplace și marketing tech.

Vlad Panait, Managing Partner Sparking Capital: „Aceasta este cea de-a doua rundă de investiții pe care am efectuat-o pentru ProductLead și suntem foarte bucuroși că fondurile de investiții Eleven Ventures și Founders Bridge și-au unit forțele cu noi pentru a contribui la extinderea europeană a ProductLead. Strategia noastră este să sprijinim și să ajutăm companiile și produsele inovatoare pentru a se extinde la nivel internațional. Pe lângă investiția financiară, contribuim cu expertiză, mentorat și networking pentru a accelera dezvoltarea companiilor în care investim”.

Tehnologia construită de ProductLead permite oricărui marketer să dezvolte elemente creative eficiente, de 10 ori mai rapid și la costuri de 10 ori mai mici, oferind un motor puternic de automatizare și experimentare a proceselor de creație, valorificând datele din website-ul de ecommerce al clientului, conținutul generat de influenceri și activele brandurilor la scară largă. ProductLead este deja partener Facebook, TikTok și VTEX.

Hristo Hristov, Venture Partner at Eleven Ventures: “Motivul principal pentru care alegem să investim este întotdeauna echipa. Mihai și Alexander, fondatorii ProductLead, sunt antreprenori în serie, cu o experiență vastă în social commerce, care caută în permanență să se îmbunătățească pe ei înșiși. Dar, pe lângă aceste aspecte evidente, ei încearcă să rezolve o problemă foarte mare. Publicitatea în mediul digital a explodat în ultimii zece ani și a crescut într-o măsură în care boții licitează împotriva altor boți pentru a capta publicul relevant. Cu toate acestea, ceva care nu s-a schimbat și este încă făcut în majoritate de oameni este conținutul creativ care trebuie pus în platformele de publicitate. Suntem foarte fericiți că investim în ProductLead împreună cu Sparking Capital și Founders Bridge.”

Liviu Munteanu, General Partner, Founders Bridge: „Compania creată de Mihai și echipa sa uimitoare se potrivește perfect cu viziunea noastră de a investi în start-up-uri locale pentru a le ajuta să se extindă la nivel internațional. Mai mult decât atât, având la bord trei fonduri VC din trei țări diferite, validează convingerea noastră fermă că ProductLead este o companie scalabilă la nivel global. Acesta este un moment minunat pentru ecosistemul de start-up-uri din România în ansamblu și suntem încrezători că ProductLead este pe drumul său către o rundă de investiții răsunătoare din Seria A, în viitorul apropiat.”

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de Boanță Gîdei & Asociații, Kinstellar și Dimitrova, Staykova & Partners pentru investitori, în timp ce echipa ProductLead a fost consiliată de echipa BPV Grigorescu Ștefănică coordonată de Catalin Grigorescu în calitate de Managing Partner.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*